Το χειρότερο blackout στην ιστορία του αντιμετώπισε το Facebook

Πάνω από δέκα ώρες κράτησε το blackout του Facebook και των θυγατρικών του,  Instagram και Whatsapp, με εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις εφαρμογές.

Το πρόβλημα ξεκίνησε την Τετάρτη στις 18:00 (ώρα Ελλάδος) όταν πολλοί χρήστες δεν μπορούσαν πλέον να κάνουν αναρτήσεις.

Το Facebook δεν επέτρεπε να γίνει κανένα ποστ στους χρήστες που είχαν πρόβλημα, το Instagram δεν ανανέωνε το feed ενώ και το Whatsapp έπαψε να λειτουργεί λίγες ώρες μετά τις 6 το απόγευμα. 

Μετά από πολλά παράπονα που έκαναν μέσω Twitter, το Facebook -μέσω μηνύματος επίσης στο Twitter- αναγνώρισε το πρόβλημα, είπε ότι εργάζεται για τη λύση του, αλλά δεν εξήγησε την αιτία του. Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως δεν επρόκειτο για επίθεση χάκερ.

Αυτό θεωρείται το χειρότερο τεχνικό πρόβλημα που έχει αντιμετωπίσει το Facebook στην ιστορία του.

Την τελευταία φορά που είχε «πέσει» σε τέτοιο βαθμό, ήταν το 2008, όταν τότε είχε μόνο 150 εκατομμύρια χρήστες και όχι 2,3 δισεκατομμύρια όπως σήμερα.

Τα προβλήματα ήταν σοβαρότερα στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερς και Γαλλικό και το BBC. Προβλήματα μικρότερης κλίμακας είχε αντιμετωπίσει και πέρυσι το Facebook, το Σεπτέμβριο και το Νοέμβριο, τα οποία είχαν αποδοθεί σε «ζητήματα του δικτύου» το πρώτο και στη δυσλειτουργία ενός κεντρικού υπολογιστή το δεύτερο.

Πηγή: https://www.topnews.gr/to-chirotero-blackout-stin-istoria-tou-antimetopise-to-facebook/

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments