«Καλά κάνεις κόρη μου και διαβάζεις τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας! Να σε παρακαλέσω όμως κάτι; Διάβαζε τους ακόμη μία φορά την ημέρα και για εμένα!»

Πάνω από δύο χρόνια γνωρίζουμε τον κο Θ. που εργάζεται ως Εκπαιδευτικός σε ακριτικό νησί του Αιγαίου μας

Την περασμένη εβδομάδα επικοινώνησε μαζί μας ζητώντας μας να του στείλουμε βιβλαρίδια των Χαιρετισμών για να δώσει σε μία Πρεσβυτέρα που τα ζήτησε!

“Δεν μπορείς να φανταστείς αδελφέ τι θαύμα βίωσε η Πρεσβυτέρα με τους Χαιρετισμούς! Της είχα δώσει βέβαια παλαιότερα από τα τευχίδια που μου στέλνεις και μου είχε πει ότι καθημερινά τους διάβαζε κι όχι μόνο με το Απόδειπνο, αλλά όσο πιο συχνά μπορούσε! Tην περασμένη βδομάδα που συναντηθήκαμε μετά την Θεία Λειτουργία άκου τι μου διηγήθηκε”

Πριν δύο βράδια είδα στον ύπνο μου ολοζώντανη την πεθερά μου! Την μητέρα του παπά μας! Και ακούστε τι μου είπε! Καλά κάνεις κόρη μου και διαβάζεις τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας!! Να σε παρακαλέσω όμως κάτι; Διάβαζε τους ακόμη μία φορά την ημέρα και για εμένα!! Την ευχή μου να έχεις κόρη μου!! Συγκλονισμένη ξύπνησα από το ολοζώντανο αυτό όνειρο και το διηγήθηκα στον παππούλη! Και έκτοτε ξεκίνησα όπως μου είπε να τους διαβάζω ακόμη μία φορά μνημονεύοντας την!!”

Αυτά μας διηγήθηκε ο καλός μας αδελφός και ήρθε στο μυαλό μας η συνήθεια που έχουν οι Πόντιοι αδελφοί μας που στο τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο μαζί με τα κόλλυβα μοιράζουν και Χαιρετισμούς!

Ο πατέρας Γρηγόριος από το Άγιο Όρος που εκδίδει χρόνια τώρα ένα πολύ όμορφο έγχρωμο φυλλάδιο με τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας και το πωλεί σε όλη την Ελλάδα για να συντηρηθεί το Ιερόν Κελλίον μας το είχε αναφέρει για πρώτη φορά πριν αρκετό καιρό!

Και προφανώς αυτή η ευλογημένη συνήθεια των αδελφών μας από τα αγιασμένα κι αγιοτόκα χώματα του Πόντου μας δεν είναι καθόλου τυχαία αλλά εδράζεται προφανώς σε βιώματα που θα είχαν οι πρόγονοι τους και τα οποία μεταλαμπάδευσαν στις εστίες τους στην Βόρειο Ελλάδα! 

Επομένως όπως ακριβώς απαγγέλλουμε τους Χαιρετισμούς προκειμένου να βοηθήσει η Παναγία μας έναν ζώντα αδελφό μας, μπορούμε κάλλιστα να τους απαγγέλλουμε μνημονεύοντας και τους κεκοιμημένους αδελφούς μας με την βεβαιότητα ότι ο Κύριος μας δια της Θεοτόκου θα τους ελεήσει!

Αμήν !! Γένοιτο !!

Πηγή: http://xairetismoi.blogspot.com/2018/12/THAYMA-TWN-XAIRETISMWN-SE-KEKOIMHMENOYS.html

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments