«Από την μέρα που ξεκίνησα να λέω τους Χαιρετισμούς όλα άλλαξαν!»

Ένα ακόμη θαύμα των Χαιρετισμών της Παναγίας μας θα σας αναφέρουμε. Θαύμα που έγινε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014 στην Αθήνα.

Εννιάμισι το πρωί, ένας φίλος μας που συμμετέχει κι αυτός ενεργά στην διάδοση των Χαιρετισμών και κουβαλάει ακούραστα βιβλιαράκια των Χαιρετισμών που τα μοιράζει ως ευλογία σε Ιερούς Ναούς και καλούς Γέροντες, ξεκίνησε από την Γαργαρέττα, φορτωμένος με μια πολύ βαριά τσάντα γεμάτη Χαιρετισμούς, για να τα μεταφέρει στον π. Μύρωνα στον Ιερό Ναό Αναλήψεως (στο Σιμωνοπετρίτικο Μετόχι) στο Βύρωνα.

Επειδή δεν υπάρχει άμεση ανταπόκριση με μέσα μαζικής μεταφοράς, αναγκάστηκε να πάρει ταξί. Στην οδό Μισαραλιώτου σηκώνει το χέρι και κάθεται στην μπροστινή θέση του συνοδηγού, βάζοντας στην αγκαλιά του την τσάντα με τους Χαιρετισμούς.

Λέει στον οδηγό τον προορισμό και ξεκινούν.

Ο φίλος μας έπιασε κουβέντα με τον καλό οδηγό του ταξί και τον ρώτησε πόσα χρόνια έχει στο τιμόνι.

“Δέκα !” απάντησε ο κος Γιάννης.

“Οκτώ ως ιδιοκτήτης και τα τελευταία δύο ως οδηγός.”

“Μπά..” ανταπάντησε απορημένος ο φίλος μας. “Είχατε ταξί και το δώσατε”

“Θαύμα ήταν!” του απάντησε ο καλός μας οδηγός κος Γ. (το όνομα του οποίου ας μας επιτρέψετε να μην αποκαλύψουμε) και μάλιστα, συνέχισε, θαύμα που το οφείλω στις ευχές του Πνευματικού μου!

Ο φίλος μας χάρηκε που ο καλός οδηγός βρέθηκε να είναι πιστός και με Πνευματικό και χωρίς να γίνει αδιάκριτος τον ρώτησε για το τι θαύμα εννοεί.

“Οδηγούσα μία μέρα ” είπε ο κος Γ. “και είδα έναν Ιερέα να μου κάνει νόημα να σταματήσω.”

Με το που μπήκε μέσα ο ιερέας, και χωρίς ούτε το ταξί μου να μυρίζει τσιγαρίλα, ούτε να φαίνονται πουθενά τσιγάρα ή αναπτήρας ,μου λέει:

“Θα σου δώσω αυτό εδώ το βιβλίο το “Φλογισμένο χορτάρι” που θα σε βοηθήσει να κόψεις επιτέλους το τσιγάρο!

Ο κος Γ. έμεινε ενεός. Ήταν φανατικός καπνιστής, και είχε κατα νου να κόψει το κάπνισμα, αλλά ποτέ δεν έπαιρνε την απόφαση!

“Ακου όμως” συνέχισε ο καλός ιερέας “για να έχει αποτέλεσμα η προσπάθεια σου πρέπει να πάρεις και την ευχή του Πνευματικού! Πνευματικό δεν έχεις! Έτσι δεν είναι? Θα σου πώ εγώ να πάς στον π. Β. και εκεί να εξομολογηθείς!!” 

Και του είπε την συγκεκριμένη διεύθυνση στο Κέντρο της Αθήνας!

“Μα καλά” είπε ο κος Γ. “Κι αν με ρωτήσει ποιός σε έστειλε, τι να πώ?” 

“Ενας αμαρτωλός ιερέας! Αυτό θα πεις!”

Ο ιερέας αυτός του έδωσε και άλλα βιβλία να μοιράσει πρός ωφέλεια και κατέβηκε από το ταξί!

Ο κος Γιάννης έκανε υπακοή, πήγε στον Πνευματικό για πρώτη φορά, εξομολογήθηκε και ξεκίνησε τον πνευματικό του αγώνα!

Δι ευχών του Πνευματικού του, το πρώτο θαύμα δεν άργησε να γίνει!

Παρά το δυσοίωνο οικονομικά περιβάλλον και την αναστάτωση που υπήρχε με την αξία των αδειών των ταξί, βρέθηκε αγοραστής και του αγόρασε το ταξί με την άδεια! Όντως θαύμα!

Και αυτό δυνάμωσε τον κο Γ. να αγωνίζεται πιο έντονα! Αγόρασε το βιβλίο “Περί επιμελείας τη ψυχής” του Αγίου Νεκταρίου και το μελετούσε, όπως και καθημερινά διάβαζε την Αγία Γραφή, και Καινή και Παλαιά Διαθήκη, και γενικότερα εντατικοποίησε τον πνευματικό του αγώνα!

Όμως δεν άργησε να βιώσει και την αντίδραση του Πονηρού που δεν μπορούσε να ανεχτεί την ζέση και την αγωνιστικότητα του κου Γ. και τον έπληττε με πειρασμούς και προβλήματα και μια γενικότερη ταραχή και δυσθυμία!

Είχε σκοπό να τα εξομολογηθεί αυτά στον Πνευματικό του, αλλά έτυχε να συναντηθεί με μία κουμπάρα του, που με την Χάρη του Θεού έχει πολύ προχωρήσει στα πνευματικά, η οποία ακούγοντας με προσοχή αυτά που της διηγήθηκε του είπε 

“Κοίτα , Γ. μου, είναι φυσικό ο πονηρός να μην ανέχεται τον αγώνα σου! Εγώ από την εμπειρία μου θα σε συμβουλεύσω να ακολουθήσεις ένα μικρό μυστικό που μου έδωσε ο Πνευματικός μου!”

“Ποιό είναι αυτό!” ρώτησε απορημένος ο κος Γ.

“Οι Χαιρετισμοί της Παναγίας μας! Αυτό είναι το μυστικό μας όπλο! Ξεκίνα να απαγγέλεις μία φορά κάθε μέρα ανελλιπώς τους Χαιρετισμούς και θα δεις διαφορά στη ζωή σου!”

Στο σημείο αυτό της διήγησης ο καλός μας φίλος που καθόταν στη θέση του συνοδηγού και άκουγε με ενδιαφέρον την διήγηση του κου Γ. έμεινε αποσβολωμένος!

Από τους χιλιάδες οδηγούς ταξί της Αθήνας, έτυχε να σταματήσει αυτόν που είχε την ευλογημένη συνήθεια να απαγγέλει τους Χαιρετισμούς!

“Αν σας πω ότι κι εγώ τώρα πηγαίνω στην Ανάληψη για να αφήσω βιβλιαράκια Χαιρετισμών να μοιράζονται ως ευλογία από τον Πνευματικό π. Μύρωνα, τι θα λέγατε?” του είπε και έβγαλε από την τσάντα κάμποσα βιβλιαράκια που του προσέφερε ως ευλογία!

Ο κος Γ. σταυροκοπήθηκε!

Δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως η Χάρη της Παναγιας μας, που τόσο ευαρεστείται με τους Χαιρετισμούς, τα οικονόμησε ώστε να βρεθούν “τυχαία” δύο άνθρωποι που απαγγέλουν καθημερινά τους Χαιρετισμούς Της!

Όπως και κάποιους μήνες παλαιότερα η Παναγία μας, πάλι εντελώς “τυχαία” έφερε σε επαφή στο Βιβλιοπωλείο “Φιλοκαλί” στην οδό Βουλής, άλλον φίλο μας που μετέχει ενεργά στην διάδοση των Χαιρετισμών, με έναν άγιο Πνευματικό που έχει θέσει σκοπό της ζωής του, όλοι οι Ορθόδοξοι να απαγγέλουν καθημερινά τους Χαιρετισμους της Παναγιας μας, και μοιράζει εκατοντάδες βιβλιαράκια σε Ιερές Μονές, σε Ιερούς Ναούς και σε όποιον πιστό βρίσκει! 

Μα ας επιστρέψουμε στη διήγηση του κου Γ., του οδηγού του ταξί, στον φίλο μας!

“Από την μέρα που ξεκίνησα να λέω τους Χαιρετισμούς” συνεχισε ο κος Γ. “όλα άλλαξαν!”

“Οι σχέσεις μου με τα παιδιά και την γυναίκα μου βελτιώθηκαν, άνθρωποι που αντιδικούσαν μαζί μου ή και με περιφρονούσαν έδειχναν απρόσμενα φιλικές διαθέσεις, και μάλιστα αν βρισκόμουν στην παρέα συναδέλφων οδηγών που είχαν την κακιά συνήθεια να βωμολοχούν ή και να βλασφημούν, με έναν περίεργο τρόπο όταν ήμουν στην παρέα τους, μαλάκωναν και συμπεριφερόντουσαν άψογα”

Με την διήγηση αυτή έφτασαν και στον Βύρωνα, έξω από το ευλογημένο Μετόχι της Ανάληψης, της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας!

Οι δύο αδελφοί,  τα παιδιά της Παναγιάς που καθημερινά λένε τους Χαιρετισμούς Της, χαιρετήθηκαν εγκάρδια, και αφού ο φίλος μας ζήτησε την άδεια του κου Γ. να μας κοινοποιήσει προς δημοσίευση αυτήν την διήγηση, πάντα πρός δόξαν Κυρίου και τιμή της Υπεραγίας Θεοτόκου, βγήκε με ένα γλυκό χαμόγελο από το ταξί, δοξολογώντας τον Θεό που δια της Θεοτόκου του αποκάλυψε το πόσο η καθημερινή ανάγνωση των Χαιρετισμών της Παναγίας μας, πραγματικά μεταμορφώνουν τον άνθρωπο!

Αν έχετε υπομονή, μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω στο ιστολόγιο αυτό, δεκάδες τεκμηριωμένες διηγήσεις και θαύματα, σχετικά με την προσευχητική αξία που έχουν οι Χαιρετισμοί της Παναγίας μας, επιβεβαιώνοντας αυτό που η ίδια η Θεοτόκος υποσχέθηκε σε Όσιους Γέροντες που εμφανιστηκε!

Ότι δηλαδή τα μάλα χαίρεται όταν τα παιδιά Της την χαιρετίζουν με τους Χαιρετισμούς που τόσο αγαπά, και έτσι κι Αυτή θα βρίσκεται πάντοτε κοντά τους, βοηθός και σκεπαστής , εν τω νυν αιώνι και εν τω μέλλοντι! Αμήν! 

Πηγή: http://xairetismoi.blogspot.com/2014/02/thauma-tis-panagias-xairetiismoi-tis-panagias-se-odigo-taxi.html

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments