«Ερχόντουσαν άνθρωποι με καρκίνο, τους απαντούσε ότι είναι καλά, και μετά εξετάζονταν και δεν είχαν τίποτα». Ο Ανέστης Μαυροκέφαλος για τον Άγιο Παΐσιο

Στη φοιτητική του ζωή γνώρισε για επτά χρόνια τον Άγιο Παΐσιο, ο Ανέστης Μαυροκέφαλος, τον οποίο αποκαλεί ακόμη, λόγω οικειότητας, ως “γέροντα”. 

Στην αίθουσα της πρώην κοινότητας Θρυλορίου, ο κ. Μαυροκέφαλος μίλησε για το δικό του βίωμα.

“Άκουγα πολλά για τον γέροντα και ήθελα να τον γνωρίσω από κοντά.

Όταν πήγα, μαζί με τον συγκάτοικό μου, στο σπίτι του, μας απάντησε ότι ‘δεν μπορεί να σας δει γιατί έχει πονοκέφαλο’, παριστάνοντας ότι δεν είναι ο ίδιος.

Μετά από μεγάλη μας επιμονή μας δέχθηκε, και παραδέχθηκε πως είναι ο ίδιος. Μάλιστα, θυμάμαι πως με χιούμορ, επειδή ο συγκάτοικος είχε μακριά μαλλιά, έφερε το ψαλίδι και είπε ότι θα τον κουρέψει και πως θα κάνει …θαύμα για να βγάλει μαλλιά”. 

Ο κ. Μαυροκέφαλος τότε σπούδαζε στη Γυμναστική Ακαδημία και από τη γνωριμία του με τον Άγιο κι έπειτα, άρχιζε κάθε εβδομάδα να τον επισκέπτεται. “

Άρχιζα να διαπιστώνω πολλές πτυχές του χαρακτήρα του. Η χάρις του Θεού ήταν τόσο έντονη πάνω του, που αισθανόσουν την παρουσία του Θεού μόνο κοιτώντας τον”, αφηγείται και μοιράζεται κάποια θαύματα. “Υπάρχει πλήθος περιστατικών με θαύματα. Ερχόντουσαν άνθρωποι με καρκίνο, τους απαντούσε ότι είναι καλά, και μετά εξετάζονταν και δεν είχαν τίποτα.

Όταν το έλεγα σε αρρώστους και γνωστούς μου, ο γέροντας μου απαντούσε: ‘Πολύ διαφήμιση μου κάνεις’. Ο μεγαλύτερος εχθρός του γέροντά ήταν ο όνομά του, γιατί ήθελε να κρατά κρυφή την αγιοσύνη του.

Σε άλλο περιστατικό, τον επισκέπτονταν παιδιά με …σακούλες ναρκωτικών, κι αυτός είχε το χάρισμα να τους κόβει αυτή την καταστροφική συνήθεια.

Και είχε την ικανότητα να επικοινωνεί με τους ανθρώπους που βρίσκονταν στην άλλη ζωή. Ήξερε πως έφυγαν από τη ζωή άνθρωποί μου, παρότι δεν του είχα πει ποτέ τίποτα”, είπε, ενώ για τον θάνατό του ανέδειξε το πως ο Άγιος τον αντιμετώπιζε ως μετάβαση στην άλλη ζωή “την πραγματική, μόνιμη και αιώνια. ‘Εκεί που θα πάω θα μπορέσω να βοηθήσω πολύ περισσότερο κόσμο από ό,τι εδώ’, μου έλεγε”, συνεχίζει την αφήγηση ο κ. Μαυροκέφαλος και καταλήγει στο ότι μπορεί ο κόσμος να γνωρίζει τον Άγ. Παΐσιο κυρίως από τις προφητείες του, αλλά “ο χαρακτήρας του είχε πολλά περισσότερα στοιχεία”.

Οι προφητείες του Αγίου Παϊσίου και τα «σημάδια» που ήδη αποτελούν γεγονότα

«ΤΑ ΕΞΙ ΜΙΛΙΑ…»

Ειδικότερα όπως εξηγεί ο ίδιος «ο γέροντας μου είχε αναφέρει κάποια πράγματα που έχουν ήδη γίνει. Είναι απίστευτα τα σημάδια, άρα είμαστε πάρα πολύ κοντά σε ένα «γεγονός» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Είχε αναφερθεί στα έξι μίλια, τα οποία θα γίνουν 12.  Όταν δηλώνεται αυτό από επίσημο πρόσωπο, είναι γεγονός. Εκείνη την εποχή μάλιστα μου είπε πει ότι κάνει Προσευχή για να κάνουν οι Τούρκοι πολιτικοί άσκοπες ενέργειες και να εκτίθενται στα μάτια των ξένων.

Αυτά που κάνουν τώρα οι Τούρκοι και εκτίθενται με τις αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές τους κλπ, έχουν σχέση με τις Προσευχές των Αγίων και ο Γέροντας τότε αυτό έκανε.

Έλεγε ότι «με την Προσευχή μας θολώνει το μυαλό τους και κάνουν «γκάφες» και εκτίθεται και φεύγουν μακροχρόνιοι σύμμαχοι, όπως οι Γερμανοί, οι Αμερικάνοι και πολλοί άλλοι που μέχρι τώρα ήταν κοντά στην Τουρκία». Μου είπε ότι δεν θα υπάρξει ξανά τουρκικό κράτος μετά την διάλυσή του».

«ΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΕΥΦΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ…»

«Μου είχε πει επίσης πως όταν θα δούμε να κλείνει ο Ευφράτης ποταμός με μεγάλα φράγματα, να ξέρουμε ότι είμαστε κοντά. Αυτό έγινε πέρυσι. Οι Τούρκοι έκλεισαν με μεγάλα φράγματα» συνεχίζει ο ίδιος και επισημαίνει επίσης ότι «έχω γνωρίσει επίσης Στρατιωτικούς στους οποίους είπε ο Γέροντας ότι «εσύ θα είσαι «Διοικητής όταν έρθει ο καιρός».

Τότε ήταν χαμηλοί στον βαθμό και τώρα έχουν φτάσει πολύ ψηλά. Για τα γεγονότα που βλέπω να συμβαίνουν, μου είχε πει επίσης ότι (εκτός από το ότι όταν θα ακούσω στην τηλεόραση να γίνεται επέκταση των μιλίων με εντολή της κυβέρνησης και τα φράγματα του Ευφράτη) θα αρχίσουν να γίνονται λειτουργίες (που ποτέ δεν γίνονταν) στην Μικρά Ασία.

Ξεκίνησαν ήδη σε κάποιες πόλεις όπως στην Σμύρνη, στην Προύσσα κλπ. Θα μπουν σε δύο νησιά. Αυτό μου είπε ο Γέροντας, ενώ η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει στην επόμενη φάση…

Σε αυτήν την φάση θα περάσει δύσκολες στιγμές ο ελληνικός λαός και αυτό θα είναι η συνέπεια αυτής της κατάστασης».

Πηγές:

https://www.xronos.gr/reportaz/o-anestis-mayrokefalos-moirazetai-viomata-gia-ton-geronta-toy

https://www.thraki.com.gr/profities-tou-agiou-paisiou-ke-ta-simadia-pou-idi-apoteloun-gegonota/

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments