«Ότι χρειάζεσαι θα μου το ζητάς και εγώ θα το κάνω. Και όποιος έχει πρόβλημα να τον στέλνεις σε εμένα». Η εμφάνιση του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου στον Γέροντα Νεκτάριο

«Βρέθηκα στην Εκκλησία του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου στην Εύβοια, εκεί που είναι και το Άγιο Σκήνωμα του. Είδα ότι βρισκόμουν μέσα στο ναό του και ήταν κόσμος πολύς γιατί ήταν η εορτή του, σαν σήμερα.

Ήταν τότε ο πατήρ Ιωάννης ο οποίος εκοιμήθηκε, ένας ευλαβέστατος, εφημέριος, και εγώ ήμουνα δίπλα από μια κολόνα.

Και τότε εμφανίστηκε μπροστά μου, ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος. Γυρίζω αμέσως αριστερά μου, που βρίσκεται ο άγιο λείψανο του και η λειψανοθήκη και βλέπω ότι απουσίαζε το λείψανο του από την λειψανοθήκη.

Μου λέει είμαι ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος. Και ανοίγουμε έναν διάλογο και με ευχαρίστησε διότι τον αγαπώ και τον τιμώ όσο μπορώ, παρόλη την αμαρτωλότητα μου και μου είπε ότι χρειάζεσαι να γνωρίζεις θα μου το ζητάς με το όνομα μου και εγώ θα το κάνω αμέσως.

Ευχαρίστησα τον Άγιο, συγκινούμε αυτή τη στιγμή και του λέω, μπορώ να σε ασπαστώ. Και τότε έρχεται κοντά μου και με παίρνει μια αγκαλιά. Με αγκαλιάζει, έτσι, μέσα στα χέρια του με έκλεισε.

Πρέπει να σας πω πως όταν συνήλθα το πρωί και ξύπνησα, γιατί όπως σας είπα ήταν μεταξύ ονείρου, ζωντανό όνειρο, σαν όραμα περίπου, είχα τέτοια χαρά μέσα στη ψυχή μου, τέτοια ουράνια αγαλλίαση που δεν ήθελα να τελειώσει. Και αυτό αισθανόμουν για ώρα.

Μου λέει, μη το ξεχάσεις ότι θες θα μου το ζητάς με το όνομα μου και εγώ θα το κάνω. Και ακόμη όταν άλλα πρόσωπα έχουν πρόβλημα να έρχονται να στο λένε και εσύ θα τους στέλνεις σε εμένα, και εκείνοι όταν έρχονται εδώ στην Εύβοια, στην εκκλησία μου, να μου λένε ότι ερχόμεθα από τον γέροντα Νεκτάριο και μας είπε να σε παρακαλέσουμε εξ ονόματος του, να μας κάνεις αυτή τη χάρη. Και εγώ θα την κάνω, αρκεί να μου τους στείλεις εσύ, γιατί σε αγαπώ πάρα πολύ, γιατί με τιμάς όλα αυτά τα χρόνια.

Και όπως με είχε αγκαλιά δεν ήθελα να τον αφήσω. Μου είπε και άλλα πράγματα τα οποία δεν ενθυμούμαι αυτή την ώρα να σας τα διηγηθώ. Αν τα θυμηθώ θα σας τα πω. Μου λέει, τώρα όμως, επειδή έχει πολύ κόσμο, πρέπει να πάω μέσα στη λειψανοθήκη γιατί πρέπει να με προσκυνήσουν.

Και πράγματι κοιτάω δίπλα μου και βλέπω ότι ο κόσμος είχε σαστίσει, γιατί έλειπε μέσα από τη λάρνακα το λείψανο του. …

Τον βλέπω να βαδίζει, πηγαίνει στη λειψανοθήκη και μπαίνει μέσα. Και πριν ξαπλώσει και πάρει αυτή τη στάση όπως βρίσκεται, με χαιρετάει και μου λέει. Γέροντα και τούτο να σου πω, ακόμα και ο κατά σάρκα αδελφός σου εάν με χρειαστεί να έρθει να με βρει και να μου πει με έστειλε ο γέροντας Νεκτάριος και εγώ ότι χάρη μου ζητήσει θα τη κάνω. Αρκεί να έρθει να το πει.

Τον ευχαρίστησα και μπήκε μέσα στη λάρνακα και πήρε τη στάση που έχει όταν τον προσκυνάμε.

Η αγαλλίαση της ψυχής μου δεν περιγράφεται ούτε μπορώ να τη ξεχάσω.

Μετά από καιρό ένα από τα 5 παιδιά του αδελφού μου αρρώστησε από μια σοβαρή ασθένεια. Και τότε τηλεφωνώ στον αδελφό μου και του λέω, αδελφέ, φύγε και πήγαινε στον Άγιο Ιωάννη το Ρώσο και πες του ότι σε έστειλα εγώ και παρακάλεσε τον για το παιδί σου. Ήταν μια πολύ δύσκολη ασθένεια που είχε κάποιο από τα παιδιά του.

Τότε ο αδελφός μου παίρνει όλη την οικογένεια του και πηγαίνει στην Εύβοια, στον Άγιο Ιωάννη το Ρώσο. Παρακαλάει τον Άγιο και του λέει με έστειλε ο αδελφό μου εδώ, ο γέροντας Νεκτάριος, σε παρακαλώ, θέλω το παιδί μου να γίνει καλά.

Άναψε την λαμπάδα του, προσκύνησε το λείψανο του και γύρισαν πίσω. Όταν γύρισαν πίσω, μεγάλο το όνομα του Θεού μας, προς δόξαν Θεού το λέω και του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου, το παιδί του ήταν και παραμένει εντελώς καλά.

Δοξασμένο το όνομα του μεγάλου μας Θεού μας και του Αγίου Ιωάννου του Ρώσσου, τον οποίο τον ευχαριστώ που τόσο πολύ με αγαπάει όπως και τον αγαπώ.

Και εύχομαι μαζί στα ουράνια να βρεθούμε. Σας το λέω για να δείτε ότι ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος είναι ένας ζωντανός Άγιος και αυτό που λέει πράγματι και το κάνει. Είναι ζων ο Άγιος κινείται και είναι ανάμεσα μας.»

Απομαγνητοφώνηση Χώρα Του Αχωρήτου-Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου χωρίς την έγγραφη συμφωνία της διαχείρισης της Χώρας Του Αχωρήτου

27 Μαΐου εορτή Αγίου Ιωάννου του Ρώσου. Μια μαρτυρία εμφάνισης του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου, που έζησε ο Γέροντας Νεκτάριος, την οποία μας διηγήθηκε σήμερα (27 Μαΐου 2019) μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, στην Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ στο Τρίκορφο Φωκίδος.Ένας ακόμα ζωντανός Άγιος ανάμεσα μας. Μια ακόμα απόδειξη της ζωντανής Ορθοδοξίας μας.

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments