«Μυρίζει μπαρούτι…»

ΠΡΟΣΟΧΗ : ΚΑΤΙ «ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ» Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ;;;

Όπως φαίνεται ενώ ο ελληνικός λαός έχει πέσει σε βαθειά προεκλογική αποχαύνωση από τους ίδιους «σωτήρες» του που τον έθαψαν κυριολεκτικά, στην άλλη πλευρά του Αιγαίου έχουμε αιφνιδιαστικές και πολύ «περίεργες» εξελίξεις.

Η ακύρωση από τον Ερντογάν όλων των προγραμματισμένων, (39 τον αριθμό), ομιλιών του στην Κωνσταντινούπολη για τις πολύ κρίσιμες εκλογές της 23ης Ιουνίου, που είναι εκλογές γοήτρου για τον Τούρκο πρόεδρο και η απόφαση του να παραμένει όλο αυτό το διάστημα στην Άγκυρα, μυρίζει,,, «ύποπτο» μπαρούτι.

Παράλληλα παρακολουθώντας τα τουρκικά κανάλια για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια ασχολούνται ώρες με την δημιουργία πολεμικού κλίματος για την κυπριακή ΑΟΖ, ενώ δεν λείπουν και οι ανθελληνικές κορώνες.

Το όποιο πολιτικό κυβερνητικό κενό στην χώρα μας μπορεί να αποβεί «χρυσή ευκαιρία» για την άλλη πλευρά.

Στην περίπτωση αυτή δεν αρκούν οι θαρραλέες φωνές χρειάζεται και παλλαϊκή ετοιμότητα

Για αυτό προσοχή

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeilasdakis.gr

Πηγή: http://nikosxeiladakis.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%87%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CE%B5%CF%81%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%B3%CE%B1%CE%BD/

Μέρες κρίσης για Ελλάδα και Τουρκία: Ο Χ.Ακάρ ενημερώνει την τουρκική αντιπολίτευση – Ετοιμος για όλα ο Ρ.Τ.Ερντογάν

Ξεκίνησαν οι μέρες της κρίσης για Ελλάδα και Τουρκία με τις εξελίξεις να τρέχουν με καταιγιστικούς ρυθμούς. Πριν λίγο έγινε γνωστό πως ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, θα ενημερώσει την τουρκική αντιπολίτευση για κρίσιμες εξελίξεις.

Επίσημα τα τουρκικά ΜΜΕ μιλούν αόριστα για κάποιες μεταρρυθμίσεις στον Στρατό, αλλά όλοι γνωρίζουν πως λειτουργεί ο Ρ.Τ.Ερντογάν: δεν συμβουλεύεται κανέναν και απλά εκτελεί το σχέδιο του. Γιατί άραγε να ζητήσει από την αντιπολίτευση να συμπράξει μαζί του σε δήθεν μεταρρυθμίσεις στον Στρατό; 

Μόνο για εθνικό θέμα υψίστης σημασίας θα μπορούσε να το κάνει.

Ετσι σήμερα ο Χ.Ακάρ θα ενημερώσει το υπουργικό συμβούλιο και αύριο θα επισκεφτεί τα αρχηγεία των κομμάτων CHP, MHP και “Καλό Κόμμα” για να συζητήσει στρατιωτικά ζητήματα.

Οι συναντήσεις έχουν οριστεί για το MHP στις 15.00 τοπική ώρα, για το CHP στις 16.30 και για το “Καλό Κόμμα” στις 18.00.

Υπενθυμίζουμε πως σήμερα, όπως ενημέρωσε το pronews.gr, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ακύρωσε συνολικά 39 προεκλογικές ομιλίες στην Κωνσταντινούπολη ενόψει των εκλογών της 23ης Ιουνίου, και συγκαλεί έκτακτο υπουργικό συμβούλιο.

Είναι προφανές πως ο Ρ.Τ.Ερντογάν και η Τουρκία θα τα “παίξουν όλα για όλα”.

Η περίοδος μέχρι 27 Ιουλίου θεωρείται πολύ κρίσιμη καθώς μεσολαβούν οι τουρκικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη (23 Ιουνίου), οι ελληνικές εθνικές εκλογές ( 7 Ιουλίου) ενώ η Βουλή των Ελλήνων θα συγκληθεί στις 17 Ιουλίου.

Μια νέα ελληνική κυβέρνηση δεν θα έχει χρόνο ενημέρωσης καθώς θα είναι “φρέσκια”, κανείς δεν θα γνωρίζει τι συμβαίνει. Από την στρατιωτική ηγεσία μόνο ο Α/ΓΕΝ είναι “παλιός”. Συνεπώς η Αγκυρα θα “ποντάρει” στην ανυπαρξία του πολιτικού προσωπικού.

Και εδώ “κολά” ο “παράγοντας” τύχη. Ολα εξαρτώνται από την βοήθεια που θα μας παρέχουν οι ΗΠΑ.

Υπενθυμίζουμε πως η αμερικανική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να στηρίξει την Ελλάδα με:

– Παροχή στρατιωτικών πληροφοριών προς την Ελλάδα με όλα τα μέσα (δορυφόροι, ραντάρ, SATCOM κλπ.)

– Επίσπευση παράδοσης ανταλλακτικών για την υποστήριξη και την αύξηση της διαθεσιμότητας των F-16, C-130, P-3 και των ραντάρ

– Η Ουάσιγκτον θα προσφέρει σε real time «την διάταξη μάχης» των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων για να αποφευχθεί θερμό επεισόδιο.

Πάντως, η Αγκυρα προχωρά σε στρατιωτικοποίηση της διένεξης στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό φάνηκε στις δύο τουρκικές ναυτικές ασκήσεις  “Γαλάζια Πατρίδα” και “Θαλασσόλυκος 2019”, μέσα από τις οποίες οι Τούρκοι επεξεργάστηκαν διάφορες “επιλογές” και σενάρια στις περιοχές από το σύμπλεγμα του Καστελόριζου/Στρογγύλης μέχρι κυπριακή ΑΟΖ και τον Κόλπο της Αμμοχώστου.

Κρίσιμη σημασία συνεπώς θα έχει το επίπεδο της αμερικανικής βοήθειας καθώς οι σχεδιαστές πολιτικής στην Ουάσινγκτον είναι διαιρεμένοι.

Μόλις χτες  Αμερικανός αναλυτής τόνιζε “πως η Τουρκία μπορεί να φύγει από το ΝΑΤΟ και αυτό θα αποτελέσει τρομερό πλήγμα για την Συμμαχία”.

“Ειδικά αν οι αμερικανικές απαιτήσες και απειλές συνεχιστούν, η Τουρκία μπορεί να εξαπολύσει “φονικό πλήγμα” κατά της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Ο τουρκικός Στρατός είναι ο δεύτερος μετά τον Στρατό των ΗΠΑ σε ισχύ” ανέφερε ο Stephen Lendman από το Centre for Research on Globalization (CRG) και του RAND Corporation..

Η Τουρκία απειλεί και εκβιάζει σε όλα τα επίπεδα τις ΗΠΑ, γεωστρατηγικό (ΝΑΤΟ-κατάρρευση ΝΑ πτέρυγας), ενεργειακό (Turkish Stream), αμυντικό (S-400) με μοχλό την Ρωσία. Θα προχωρήσει σε “θερμό” επεισόδιο εις βάρος μας πιστεύοντας πως οι εκβιασμοί έχουν λειτουργήσει αποτρεπτικά προς την παροχή αμερικανικής βοήθειας σε Ελλάδα.

Θα μας βοηθήσει άραγε ο Ν.Τραμπ;

Πηγή: https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/779766_meres-krisis-gia-ellada-kai-toyrkia-o-hakar-enimeronei-tin

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments