Τι αποκάλυψε ο Ζάεφ για τον Τσίπρα και το Αυτοκέφαλο της «Εκκλησίας» των Σκοπίων στους Ρώσους φαρσέρ

Όσα ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ για τον Αλέξη Τσίπρα αποκάλυψε ένας εκ των δύο Ρώσων φαρσέρ που στο τελευταίο τους «χτύπημα» έπεισαν τον πρωθυπουργό των Σκοπίων ότι συνομιλεί με τον Ποροσένκο και τον Στόλτενμπεργκ.

Δύο διάσημοι Ρώσοι φαρσέρ κατόρθωσαν να μιλήσουν με τον Ζόραν Ζάεφ, καθώς υποδύθηκαν τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, ενώ σε ένα από τα τηλεφωνήματα ο Ζάεφ νόμιζε ότι μιλούσε με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Στις συνομιλίες με τον Ζάεφ που οι Ρώσοι φαρσέρ έδωσαν στη δημοσιότητα, ο πρωθυπουργός από τα Σκόπια ακούγεται να συμφωνεί με όσα του αφηγείται ο «Ποροσένκο» σχετικά με τον τρόπο που επιστήμονες εξακρίβωσαν τη «συγγένειά» του με τον Μέγα Αλέξανδρο!

Σε άλλη ηχογράφηση, ο Ζόραν Ζάεφ ακούγεται να συμφωνεί να δωροδοκήσει τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για να επιλυθεί το ζήτημα με την αυτοκεφαλία της «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας».

Πίσω από τα τηλεφωνήματα κρύβονταν οι δύο Ρώσοι φαρσέρ, Βλάντιμιρ «Βόβαν» Κουζνέτσοφ και Αλεξέι «Λέξους» Στολιάροφ, οι οποίοι στο παρελθόν έχουν καταφέρει να πείσουν και να συνομιλήσουν με τους Εμανουέλ Μακρόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Χουάν Γκουάιδο.

Ο Ρώσος φαρσέρ «Λέξους» μίλησε στο Sputnik για το τελευταίο «χτύπημά» τους με τον Ζόραν Ζάεφ, αποκαλύπτοντας μάλιστα τι είπε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων για τον Αλέξη Τσίπρα.

Αναλυτικά όσα είπε ο «Λέξους»: Πώς μία κλήση εξελίχθηκε σε φιλική συνομιλία

Μιλήσαμε με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας (μέσα) σε έναν χρόνο, νομίζω, τουλάχιστον πέντε φορές. Λοιπόν, αυτές ήταν κλήσεις της μίας φοράς. Όταν ξεκινήσαμε να επικοινωνούμε μαζί του, σκεφτήκαμε ότι θα ήταν μόνο ένα τηλεφώνημα, αφού συνήθως το παιχνίδι μας δεν διαρκεί πολύ.

Σκεφτήκαμε ότι απλώς θα μας μιλήσει για τη στάση του απέναντι στη Ρωσία, τη φερόμενη παρέμβασή της στις εσωτερικές υποθέσεις (σ.σ. στα Σκόπια), στο δημοψήφισμα (σ.σ. για τη μετονομασία της χώρας για την προοπτική ένταξης στην ΕΕ και ΝΑΤΟ ). Και πιστεύαμε ότι, γενικά, αυτή η κλήση θα ήταν αρκετή.

Αλλά, αυτός άρχισε αμέσως να μας παραπονιέται για τα εσωτερικά του προβλήματα, κάτι που δεν περιμέναμε καθόλου. Ήταν εκτός πρωτοκόλλου, μίλησε για το πόσο κακή είναι η Ρωσία και άλλες χώρες είναι κακές.

Και αποφασίσαμε να διατηρήσουμε περαιτέρω επαφή. Υποστηρίξαμε μια τέτοια άτυπη επικοινωνία: μερικές φορές αυτός τηλεφώνησε, μερικές φορές εμείς τηλεφωνήσαμε, μερικές φορές στέλναμε φωτογραφίες μεταξύ μας…

Ιστορίες από τα Βαλκάνια: Βούτσιτς, Κόσοβο, ρωσική εμπλοκή, μετονομασία της ΠΓΔΜ και δημοψήφισμα

Όσον αφορά το Κόσοβο, αυτός, φυσικά, ανησυχούσε για το σχέδιο ανταλλαγής εδαφών, όπως και για το βόρειο τμήμα του Κοσόβου, επειδή πίστευε ότι η Σερβία εκπληρώνει το σχέδιο του Πούτιν. Αυτό τον ανησύχησε πάρα πολύ και είπε ότι παραπονέθηκε γι’ αυτό στον Μάικ Πομπέο. Όσο για τη στάση του απέναντι στον Βούτσιτς (σ.σ. πρόεδρος της Σερβίας), δήλωσε σαφώς ότι (κατά τη γνώμη του) ο Βούτσιτς ήταν υπό τον έλεγχο της Ρωσίας. Τίποτα το περίεργο.

Μιλήσαμε για πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου διεξαγωγής δημοψηφίσματος, σε ποιο ποσοστό του πληθυσμού θα βασιζόταν και συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν πεπεισμένος ότι θα πετύχει. Βασίστηκε επίσης στους Αλβανούς διότι, φυσικά, αυτό αποφασίστηκε πάνω-κάτω εκεί.

Αθώο άτομο

Και το σημαντικότερο, είπε επίσης ότι υποστηρίχθηκε πολύ σθεναρά από Αμερικανούς πολιτικούς, ότι η «Μακεδονική» Εκκλησία θα λάβει σύντομα αυτοκεφαλία και ότι ο (Έλληνας) πρωθυπουργός Τσίπρας τον βοηθούσε ευθέως με αυτό. Ανέφερε επανειλημμένα ότι ο Τσίπρας διαπραγματευόταν με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Μίλησε πολύ, επίσης, για το γεγονός ότι σύντομα θέλουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και ότι, ανεξάρτητα από το πώς η Ρωσία προσπαθεί να τους αποτρέψει από το να το πράξουν, αυτοί θα το κάνουν σίγουρα. Σε αυτό, του είπαμε: «Μπορείτε να μιλήσετε απευθείας με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ» και βάλαμε την αποκομμένη φράση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, με τον οποίο είχαμε ήδη μιλήσει.

Καθώς ο κ. Ζάεφ είναι ένα αθώο άτομο, πίστεψε τις επαναλαμβανόμενες φράσεις του Στόλτενμπεργκ, πίστεψε ότι μιλούσε με ένα αληθινό πρόσωπο.

Επιπλέον, μετά από αυτή τη συζήτηση, καυχήθηκε ακόμη για το ότι ο γενικός γραμματέας τον είχε υποστηρίξει. Η αθωότητα δεν είναι το χειρότερο χαρακτηριστικό ενός ατόμου, αλλά είναι κακό όταν άνθρωποι τέτοιας βαθμίδας, σε τέτοια θέση, είναι τόσο ανόητοι.

Αυτοκεφαλία; Δεν είναι ακριβή!

Όχι, δεν αλλάξαμε το κείμενο. Είπε ό,τι είπε. Αν ακούσουμε αυτά που είπε: Είπε τη λέξη «δωρεές», δηλαδή «πληρωμές». Αλλά δεν ήταν καθόλου ντροπιασμένος (για το) ότι πρέπει να πληρώσεις εκατό χιλιάδες δολάρια και τότε η αυτοκεφαλία είναι εγγυημένη. Το νόημα δεν παραμορφώθηκε εδώ, παρότι δεν γνωρίζω, φυσικά, από τη μεριά του, τι κατάλαβε. Αλλά αυτό συνέβη.

Ευχάριστος και γοητευτικός, κρίμα για τη ρωσοφοβία

Εν τέλει, θα ήθελα να προσθέσω ότι δεν θεωρώ τον Ζάεφ κακό άνθρωπο. Πιστεύω ότι σαν φίλος, είναι πολύ ευχάριστος και γοητευτικός. Ανοιχτός χαρακτήρας – δεν είναι κακό. Είναι κακό όταν ένα άτομο δεν λέει δημόσια αυτό που σκέφτεται. Και είναι κακό, φυσικά, όταν ένα άτομο εκφράζει ιδέες ρωσοφοβίας, δεν μου αρέσει. Ελπίζω, ωστόσο, ότι δεν θα προσβληθεί, αλλά παρόλα αυτά θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι λαοί μας θα πρέπει να είναι φίλοι κι όχι εχθροί. Θα ήθελα να του ευχηθώ να μην αναζητεί εχθρούς από το εξωτερικό.

Ο Ζάεφ παραδέχεται ότι είχε μιλήσει με τους Ρώσους φαρσέρ

Ο Ζόραν Ζάεφ παραδέχτηκε ότι είχε συνομιλήσει τηλεφωνικά με τους Ρώσους φαρσέρ, αποδίδοντας, ωστόσο, τα όσα ακούγεται να λέει σε «τεχνική παρέμβαση», αλλά και στο γεγονός ότι είναι «προσβάσιμος» από τους πολίτες.

Ο Ζόραν Ζάεφ παραδέχτηκε ότι είχε τηλεφωνική συζήτηση με Ρώσους φαρσέρ και συνέδεσε το περιστατικό με την επιθυμία της χώρας για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

«Αυτές είναι οργανώσεις που χρησιμοποιούν νέες μορφές, τακτικές και εργαλεία για μιντιακή δυσφήμιση, που συχνότερα στοχεύουν εναντίον ατόμων και κρατών με Ευρω-Ατλαντικές φιλοδοξίες», δήλωσε ο Ζάεφ, σε ειδική συνέντευξη Τύπου στα Σκόπια.

«Η χειραγώγηση, κατά κανόνα, προέρχεται από προπαγανδιστικά μέσα μαζικής ενημέρωσης με σαφώς εκπεφρασμένο προσανατολισμό κατά του ΝΑΤΟ και τα κανάλια ΜΜΕ της χώρας μας – που διαδίδουν ψέματα, προπαγάνδα κατά του ΝΑΤΟ και παραπληροφόρηση – είναι τα πρώτα που την εξαπλώνουν.

Σύμφωνα με τον Ζάεφ, κατά την τηλεφωνική συζήτηση υπάρχουν ίχνη «τεχνικής παρέμβασης εξαιτίας της οποίας είναι δυνατό να προκύψουν ψευδή συμπεράσματα σχετικά με το περιεχόμενό της», όπως είπε.

«Και έτσι είναι επίσης το κομμάτι με την ερώτηση για τη ‘Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία’, όπου υπάρχει τεχνική παρέμβαση, όπου εγώ μιλάω μόνο για τη δέσμευσή μου να διασφαλίσω ότι η ‘Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία’ έχει αυτοκεφαλία. Η θέση μου σχετικά με τη συμβολή και την υποστήριξη της MOC (σ.σ. “Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία”) στο εσωτερικό και στο εξωτερικό δεν ήταν ποτέ αμφιλεγόμενη ή μυστική», τόνισε ο κ. Ζάεφ.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας από τα Σκόπια πρόσθεσε ότι ήταν πολύ αναστατωμένος που είχε πέσει θύμα του «ανοικτού πνεύματος και της προσβασιμότητας» στον ίδιο από τους πολίτες, ωστόσο δεν πρόκειται να παραιτηθεί. Είπε ότι βλέπει τον εαυτό του να βρίσκεται σε «καλή παρέα» με άλλους παγκόσμιους ηγέτες που έχουν πέσει επίσης θύματα των Ρώσων φαρσέρ. Ο ίδιος ανακοίνωσε, επίσης, ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες θα ενισχύσουν τον έλεγχο των κυβερνητικών επικοινωνιών.

Υπενθυμίζεται ότι οι διάσημοι φαρσέρ από τη Ρωσία, Βλάντιμιρ «Βόβαν» Κουζνέτσοφ και Αλεξέι «Λέξους» Στολιάροφ, συνομίλησαν κάμποσες φορές με τον Ζόραν Ζάεφ υποκρινόμενοι τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο.

Σε μία από τις συνομιλίες τους, ακούγονται να πείθουν τον Ζάεφ ότι πράγματι μιλάει με τον Πέτρο Ποροσένκο ο οποίος εξηγεί πώς επιστήμονες «εξακρίβωσαν» τη «συγγένειά» του με τον Μέγα Αλέξανδρο!

Απαντώντας, ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ φέρεται να δηλώνει ότι «διάβασε γι’ αυτό» και πως «η ιστορία μπορεί να μας ενώνει».

Σε άλλη συνομιλία, ο Ζόραν Ζάεφ φέρεται, κατόπιν προτροπής του «Ποροσένκο» να συμφωνεί να «δωροδοκήσει» τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την επίλυση του ζητήματος της αυτοκεφαλίας της «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας».

Πηγές:

https://sputniknews.gr/politiki/201907123981952-zaef-tsipras-sunomilia-farsa-farser/?utm_source=push&utm_medium=browser_notification&utm_campaign=sputnik_gr

https://sputniknews.gr/kosmos/201907093956431-zaef-farsa-rosoi-farser-dilosi/

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments