Συγκλονίζει η καμπάνια για το πάρκο στη μνήμη των διδύμων που κάηκαν στο Μάτι

Μια από τις εικόνες της τραγωδίας στο Μάτι που στοιχειώνουν ακόμα και θα συνεχίσουν να στοιχειώνουν για πολλά χρόνια το μυαλό μας είναι εκείνη των 9χρονων διδύμων, της Σοφίας και της Βασιλικής, που χάθηκαν τόσο τραγικά και πρόωρα στην αγκαλιά των παππούδων τους.

Ο Άγγελος Κοντοθάνος, στενός φίλος της οικογένειας Φιλιππόπουλου, έχει σκοπό τη δημιουργία ενός πολιτιστικού πάρκου στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας. Η επιλογή του μέρους δεν είναι τυχαία, αφού εκεί η οικογένεια έκανε τις διακοπές της πριν τα δίδυμα αφήσουν την τελευταία τους πνοή.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντοθάνο, σκοπός είναι να δοθεί χαρά στους γονείς ενώ στο πάρκο θα υπάρχει «μια ξύλινη πινακίδα που θα διηγείται την ιστορία της Σοφίας και της Βασιλικής, την τόσο σύντομη, μόλις εννέα χρόνων και γιατί φτιάχτηκε σε αυτό το χώρο».

«Με τον Γιάννη Φιλιππόπουλο, τον μπαμπά των κοριτσιών και γιο των θανόντων είμαστε φίλοι πάνω από 25 χρόνια και πηγαίναμε στο Μαυρολιθάρι. Μετά ο Γιάννης είχε λατρέψει αυτό τον τόπο, πήγαινε εκεί με τους συγχωρεμένους τους γονείς του και μετά που έκανε δική του οικογένεια πήγαινε με τα κοριτσάκια. Τον ξέρει το χωριό και τους ξέρει. Επειδή θέλω να του δώσω λίγες στιγμές χαράς μέσα σε αυτό τον πόνο που βίωσε και βιώνει, μίλησα με το σύλλογο του χωριού και είπαμε να κάνουμε κάτι γι αυτούς. Αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα πάρκο ψυχαγωγίας αφιερωμένο στη Σοφία και τη Βασιλική, να μην αφήσουμε να ξεχαστεί η ιστορία τους, να δώσουμε χαμόγελα σε άλλους ανθρώπους αφού δεν χαμογελάνε τα δικά μας παιδιά», είπε ο κ. Κοντοθάνος στο OPEN.

«Τα παιδιά κάηκαν στην αγκαλιά των παππούδων, των πιο γενναίων παππούδων που υπήρξαν ποτέ. Στο σπίτι του Γιάννη και της Γεωργίας (γονείς διδύμων) τα πράγματα είναι όπως τα περιμένατε. Όπως το καταντήσανε», ανέφερε.

Συγκεκριμένα, ο χρήστης Angelos Kontos έγραψε στο Facebook:

«Ακολουθεί ανακοίνωση προς όλους όσοι πόνεσαν μαζί μας πέρσι τον Ιούλιο. Παρακαλώ διαδώστε,παρακαλώ βοηθήστε.

»Προς όλους όσους με ρωτούσαν και με ρωτούν ακόμα αν ο Γιάννης και η Γεωργία, οι πιο δυνατοί άνθρωποι του πλανήτη, χρειάζονται βοήθεια σε κάτι.

»Προς όσους θέλουν να βοηθήσουν ώστε να δώσουμε λίγη, ελάχιστη χαρά σε αυτούς τους ανθρώπους.

»Ο Ιούλιος μπήκε και δυστυχώς δεν φέρνει καλές αναμνήσεις πια. Μας φέρνει στο μυαλό την τραγική Δευτέρα 23/7/2018, όταν και σταμάτησε ο χρόνος για δεκάδες οικογένειες και εκατοντάδες σπίτια.

»Ποιος αλήθεια μπορεί να ξεχάσει εκείνη την ημέρα; Ποιος μπορεί να ξεχάσει -μεταξύ άλλων – τα δίδυμα κοριτσάκια, τη Σοφία και τη Βασιλική Φιλιπποπούλου, που χάθηκαν στην αγκαλιά των γενναίων παππούδων τους, της γιαγιάς Σοφίας και του παππού Φιλίππου;

»Εμείς εκεί ψηλά στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας δεν πρόκειται να ξεχάσουμε, καθώς και οι τρεις γενιές Φιλιππόπουλου ήταν φίλοι και συχνοί επισκέπτες του χωριού μας.

»Στη μνήμη των κοριτσιών, έχοντας και τη σύμφωνη γνώμη των γονέων τους, ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Μαυρολιθαριτών διοργανώνει πανελλήνιο έρανο ώστε να κατασκευαστεί ένα ψυχαγωγικό πάρκο εντός του χωριού ,”το πάρκο της Σοφίας και της Βασιλικής”.

»Δικαιούχος : Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Μαυρολιθαριτών

Τράπεζα Eurobank

Swift : ERBKGRAAXXX

IBAN : GR2402600340000730200997561»

Ακολουθεί ανακοίνωση προς όλους όσοι πόνεσαν μαζί μας πέρσι τον Ιούλιο.Παρακαλώ διαδώστε,παρακαλώ βοηθήστε.Προς όλους…

Gepostet von Angelos Kontos am Donnerstag, 18. Juli 2019

Πηγές:

https://www.womantoc.gr/life/article/psyxagogiko-parko-sti-mnimi-ton-didymon-koritsion-pou-xathikan-sto-mati-arxise-panellinios-eranos

https://www.reader.gr/news/koinonia/300427/fotia-sto-mati-kampania-gia-ti-dimioyrgia-parkoy-sti-mnimi-ton-didymon-poy

https://www.patrasevents.gr/article/428580-sigklonizei-i-kabania-gia-to-parko-sti-mnimi-ton-didimon-pou-kaikan-sto-mati-video

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments