Γκρέμισαν Εκκλησάκι στη Μεγάλη Χώρα Αγρινίου

Oργισμένη είναι από χθες η κοινωνία της Μεγάλης Χώρας Αγρινίου αφότου πληροφορήθηκε πως γκρεμίστηκε το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Σε εξέλιξη οι έρευνες από την αστυνομία που τώρα βρίσκεται στο σημείο.

Πρωτοφανές είναι αυτό που συνέβη στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στη Μεγάλη Χώρα Αγρινίου. Κατά καιρούς σημειώθηκαν βανδαλισμοί σε εκκλησίες στην περιοχή αλλά πρώτη φορά κάποιος έφθασε στο σημείο να…γκρεμίσει μία.

Οι εικόνες που κυκλοφόρησαν σήμερα σοκάρουν καθώς το εκκλησάκι είναι πλέον μισογκρεμισμένο και το περιστατικό έχει προκαλέσει την οργή των κατοίκων.

Το εκκλησάκι βρίσκεται σε χωράφι ιδιοκτησίας 68χρονου, κοντά στις αποθήκες του Παπαστράτου στη Μεγάλη Χώρα . Είχε ανακατασκευαστεί το 1969 στο χωράφι που βρισκόταν και ανήκε στη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Το περιστατικό έλαβε χώρα μεταξύ 5 και 6 Αυγούστου και χθες καταγγέλθηκε  στην τοπική Αστυνομία, η οποία έχει σχηματίσει δικογραφία σε βάρος αγνώστου δράστη για φθορές. Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για την ταυτοποίηση του δράστη.

Στο σημείο βρέθηκε σήμερα το πρωί και ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, ο οποίος συζήτησε με τον εφημέριο του ναού κ. Κοσμά Τσιτσιβό αλλά και με τους κατοίκους.

Όπως φαίνεται από τις παρακάτω φωτογραφίες, οι ζημιές που προκλήθηκαν είναι τεράστιες:

Δείτε πως ήταν πριν:

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments