Στο Αργοστόλι έφτασε η εικόνα της Παναγίας της Δραπανιώτισσας -Για μία βδομάδα θα παραμείνει στον Άγιο Σπυρίδωνα

Το Αργοστόλι εόρτασε λαμπρά την Παναγία την Δραπανιώτισσα με την λιτανεία, από τον ομώνυμο ναό στον Δράπανο και μέσω της γέφυρας De Bosset, στη πλατεία Αργοστολίου με κατάληξη στον Άγιο Σπυρίδωνα.

Της Λιτάνευσης προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δημήτριος πλαισιωμένος από ιερείς και ψαλτάδες του Αργοστολίου. Την ιερά πομπή συνόδευε η φιλαρμονική της ΚΕΔΗΚΕ “Διονύσιος Λαυράγκας”, το Λύκειο Ελληνίδων και αρκετοί πιστοί.

Με ιδιαίτερη χαρά λοιπόν, ο κόσμος υποδέχτηκε τον Θρόνο της Παναγίας στην Σησιώτισσα, όπου έγινε η πρώτη στάση της λιτανείας, παρουσία βέβαια σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας του τόπου μας.

Οι πιστοί ακολούθησαν την Παναγία κατά το πέρασμά της από την παραλιακή του Αργοστολίου μέχρι το Λιμεναρχείο, από εκεί στην κεντρική πλατεία της πόλης και αμέσως μετά στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα.

Μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη επικράτησαν σε όλη την διάρκεια της διαδρομής, ενώ όλα κύλισαν ομαλά και με τη δέουσα εκκλησιαστική τάξη προς χάριν της Πολιούχου του Αργοστολίου.

Το παρών έδωσαν ο βουλςυτής του νομού, κ. Παναγής Καππάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης, Σταύρος Τραυλός, ο Δήμαρχος Αργοστολίου, κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου, κ. Αλυσανδράτος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σωτήρης Κουρής, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Περιφερειακοί Σύμβουλοιεκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας κ.α.

Η εικόνα θα επιστρέψει στο Δράπανο την 1η Οκτώβρη περνώντας και πάλι από τη γέφυρα Δεβοσέτου.

Χρόνια Πολλά! Και του χρόνου!

Το φωτορεπορτάζ για το ekefalonia ειναι του Νάσου Σωτηρίου.

                          

     

Πηγή: https://ekefalonia.gr/sto-argostoli-eftase-i-eikona-tis-panagias-tis-drapaniotissas-gia-mia-vdomada-tha-parameinei-ston-agio-spyridona-eikones-vinteo/?fbclid=IwAR1Lw3-72Iuz3Bw5B-gyOaCzCt39iXYEegx4varqU9pl6VuaHxg-uHotT94

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments