Άγιος Ιερομόναχος π. Προκόπιος Μερτύρης: Είδα τα Άγια Λείψανα του Αγίου Νεκταρίου να είναι κίτρινα σαν κεχριμπάρι και να μοσχοβολούν

“…Πέρασαν χρόνια και το 1963, έγινε η ανοκομιδή των λειψάνων του στην οποία ήμουνα και εγώ, ο ανάξιος.

Και αυτά που θα σας πω είναι γεγονότα τα οποία τα ακούτε από άνθρωπο που τα είδε, ήταν μάρτυρας αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυς των γεγονότων αυτών. 

Το σώμα είχε διαλυθεί. Τα άγια λείψανα ήταν κατακίτρινα σαν το κεχριμπάρι και μοσχοβολούσαν.

Το άρωμα, η μοσχοβολιά που έβγαινε μέσα από τον τάφο δεν περιγράφεται αδελφοί μου.

Εγώ το έζησα, γιατί ήμουνα παρών, ήμουνα αρχιμανδρίτης το 63, στρατιωτικός ιερεύς και είχα πάει με άδεια στην ανοκομιδή των λειψάνων του αγίου και έζησα το φριχτό, το φοβερό, το ανήκουστου, το θαυματουργικό αυτό γεγοντός της μυροβλυσίας των λειψάνων του αγίου Νεκταρίου.

Και σε λίγο ακούμε μια γυναίκα να έρχεται λαχανιασμένη και να φωνάζει άγιε Νεκτάριε σώσε με και έρχεται και γονατίζει μπροστά στον Δεσπότη και στους άλλους ιερείς και λέγει ¨εγώ ήμουνα πόρνη και παρουσιάστηκε σε μένα ο άγιος Νεκτάριος σήμερα που γίνεται η ανακομιδή των αγίων λειψάνων και εγώ αμάρτανα κάτω στην Αίγινα και ο άγιος Νεκτάριος παρουσιάστηκε στον ύπνο μου και μου είπε αύριο θα έρθεις στην τοποθεσία εκεί από το οποίο θα έρχεται το μύρο¨. Αυτή πήρε το δρόμο και έτρεχε και έτρεχε μέχρι που έφτασε εκεί στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδος και έβγαλε ένα χρυσό περιδέραιο που είχε αγοράσει από τις αμαρτίες που είχε κάνει και έκλαιγε και έκλαιγε και μετανόησε ειλικρινά και αυτό το κατέθεσε στα λείψανα του αγίου Νεκταρίου…”

Άγιος Ιερομόναχος π.Προκόπιος Μερτύρης

Απόσπασμα από τη ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ διήγηση του μακαριστού Αγίου Ιερομονάχου πατρός Προκοπίου Μερτύρη!

" Είδα τα Άγια λείψανα του Αγίου Νεκταρίου ,κατά την ανακομιδή το 1953, να είναι κίτρινα σαν κεχριμπάρι και να μοσχοβούν !!! Η μοσχοβολιά που έβγαινε μέσα από τον τάφο του Αγίου ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ !!! Τα έζησα όλα αυτά ως αυτόπτης μάρτυρας " !!!__Άγιος Ιερομόναχος π.Προκόπιος ΜερτύρηςΑπόσπασμα από τη ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ διήγηση του μακαριστού Αγίου Ιερομονάχου πατρός Προκοπίου Μερτύρη !!! Ο πατήρ Προκόπιος ήταν πνευματικό εγγόνι του Αγίου Νεκταρίου και όπως γίνεται φανερό είναι μια σύγχρονη Αγία Μορφή !!! Ήταν κτήτωρ της Ι. Μονής Παναγίας «η Πάντων Χαρά» στο Καλέτζι Κορινθίας.Έφυγε προς την Αιώνια Ζωή το 2016.Ολόκληρη τη συγκλονιστική ομιλία μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ–>https://www.youtube.com/watch?v=hzOzGDO4dw4

Gepostet von Γεώργιος Μπέλεσης am Dienstag, 22. Mai 2018

Ο πατήρ Προκόπιος ήταν πνευματικό εγγόνι του Αγίου Νεκταρίου και όπως γίνεται φανερό είναι μια σύγχρονη Αγία Μορφή!

Ήταν κτήτωρ της Ι. Μονής Παναγίας «η Πάντων Χαρά» στο Καλέτζι Κορινθίας.

Έφυγε προς την Αιώνια Ζωή το 2016.

Ολόκληρη τη συγκλονιστική ομιλία μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ–>https://www.youtube.com/watch?v=hzOzGDO4dw4

Πηγή: https://www.facebook.com/bogdanos.nikos/posts/2019035545014539, Γεώργιος Μπέλεσης

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments