Φεύγουν και από την Ι.Μ. Kάτω Δίβρης οι πρόσφυγες-Κάτοικος ξυλοκόπησε διερμηνέα προσφύγων

Ακατάλληλη κρίθηκε τελικά η δομή φιλοξενίας στη Δίρβη, καθώς φαίνεται να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και να είναι ανέτοιμη να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες, καθώς δεν διαθέτει ούτε τα στοιχειώδη όπως ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση!

Σύμφωνα με δήλωση του αντιδημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, Βασίλη Αρβανίτη η δομή φιλοξενίας στην Ι.Μ. Kάτω Δίβρης θα αναστείλει τη λειτουργία της.

Οι 105 πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν χθες εκεί θα μεταφερθούν το απόγευμα σε άλλη δομή στη Βόρεια Ελλάδα.

Η κατάσταση η οποία βρίσκεται αυτήν την ώρα η δομή δεν είναι κατάλληλη για φιλοξενία προσφύγων και μετά τα παράπονα που έγιναν  από τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και τις αντιδράσεις προσφύγων, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης έλαβε αυτήν την απόφαση.

Σύμφωνα με τον κ. Αρβανίτη, μόλις η δομή θα είναι έτοιμη θα φιλοξενήσει πρόσφυγες – γυναικόπαιδα από τη Συρία, όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί.

Κάτοικος ξυλοκόπησε διερμηνέα προσφύγων! 

Ένας 47χρονος συνελήφθη στο Επιτάλιο της Ηλείας, διότι, σύμφωνα με την Αστυνομία, χτύπησε διερμηνέα προσφύγων και μεταναστών στην Κάτω Δίβρη και απείλησε υπάλληλο του χώρου φιλοξενίας των προσφύγων.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, ο 47χρονος πήγε χθες το απόγευμα στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Κάτω Δίβρη Λαμπείας στην Ηλεία, και κρατώντας ένα ξύλινο κοντάρι προκάλεσε σωματικές βλάβες σε διερμηνέα, ενώ παράλληλα απείλησε υπάλληλο του χώρου φιλοξενίας!

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για απλή σωματική βλάβη και απειλή.

Πηγή: https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/dirvi-katoikos-ksylokopise-dierminea-prosfygon-akatalliles-oi-synthikes-sti-domi/2916355/?utm_medium=Referral&utm_source=Notification, με πληροφορίες από ilialive

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments