Μόρφου Νεόφυτος: Μήνυμα εν ζωή ΑΓΙΟΥ προς τον Ελληνισμό για τους πρόσφυγες τους μετανάστες & τους τζιχαντιστές

‘Μήνυμα εν ζωή ΑΓΙΟΥ προς τον Ελληνισμό για τους πρόσφυγες τους μετανάστες & τους τζιχαντιστές” (Απόσπασμα ομιλίας)

Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος προσκεκλημένος στη Δεξαμενή Σκέψης της Ενορίας Αγίου Νικολάου Λεμεσού στις 23 Μαρτίου 2016, ολοκληρώνοντας την ομιλία του με θέμα: ”Ο εκ των έσω Πόλεμος και η Κατά Θεό Ειρήνη – η Ορθοδοξία στη Νέα Αταξία”, έκανε μια συγκλονιστική αποκάλυψη.

Αναφέρθηκε στο πρόσωπο ενός Ελλαδίτη καλόγερου, Άγιου, που τους συνδέουν πολλά & που βρίσκεται εν ζωή σήμερα…, στον οποίο έχει δοθεί χάρισμα από τον Θεό, σαν & αυτό του Πορφυρίου, του Παϊσίου, του Ιακώβου & μπορεί & βλέπει….

Σε μια πρόσφατη συζήτηση τους, ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, του είπε πως θα πάει να μιλήσει σε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Κύπρου, στην Λεμεσό να μιλήσω: – τι νομίζεις να τους πω;

Ιδού λοιπόν το μήνυμα που ζήτησε ο καλός αυτός άνθρωπος του Θεού, να το μεταφέρει ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος στην ομιλία του:

«– Θέλω να τελειώσω με έναν άνθρωπο. μας συνδέουν πολλά με αυτόν, είναι και άρρωστος είναι καλόγερος, συνομήλικος μου, αλλά έκανε χαΐρι τούτος, μπορεί να μην έγινε δεσπότης αλλά το χαΐρι είναι να γίνεις άγιος όχι δεσπότης.

Και του έδωσε χάρισμα ο Θεός Πορφυριακό, Παισιακό, Ιακωβικό, και μου έστειλε το εξής, του είπα ότι έρχομαι κοντά σας, του είπα πάω σε μια από τις μεγαλύτερες πόλης της Κύπρου να μιλήσω, τι νομίζεις να τους πω, και μου έστειλε, είναι σύγχρονος με μήνυμα, εγώ δε τα καταφέρνω… 

Στην αναμπουμπούλα που έρχεται, θα σκοτωθούν πολλοί Τούρκοι, είναι άνθρωποι & αυτοί, θέλω να τους δω όλους στον Παράδεισο, όλους τους ανθρώπους. Θα σκοτωθούν & μερικοί Έλληνες, αλλά ελάχιστοι.

Μη φοβάστε τους πρόσφυγες, (διότι αυτή τη στιγμή αν μιλήσεις με οποιοδήποτε ελλαδίτη … χωρίς ιδεολογήματα είτε αριστερά είτε εθνικιστικά, βρίσκονται σε κατάσταση σχεδόν πανικού, από τους πολλούς μετανάστες που έρχονται και θα έρθουν στην Ελλάδα) και λέει αυτός ο άνθρωπος του Θεού, μη φοβάστε τους πρόσφυγες, κάποιοι θα απορροφηθούν από την ρωμιοσύνη (ρωμιοσύνη αυτό ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ όχι αυτό που έχουμε, τώρα ζούμε την παρακμή του νεοελληνισμού, το χαρτοβασίλειο που είπε κάποτε ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, και αυτό πρέπει να διαλυθεί και να ανοικοδημηθεί μια νέα ρωμιοσύνη, η νέα ρωμιοσύνη θα έχει δυνάμεις αφομοιωτικές ο νεοελληνισμός δεν έχει) & κάποιοι άλλοι από αυτούς θα φύγουν (ένας άλλος άνθρωπος του Θεού μου είπε και τον τρόπο που θα φύγουν αλλά δεν θα πω).

Να βλέπατε ακούτε αυτό τι ωραίο είναι, τι ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ έχει ξεκινήσει για την προστασία μας, υπάρχουν βέβαια & οι εγκάθετοι τζιχαντιστές που θα δημιουργήσουν προβλήματα, κάποιοι θα μαρτυρήσουν από αυτούς, όμως οι περισσότεροι πρόσφυγες είναι καλοπροαίρετοι, να δείξουμε αγάπη, έτσι θα έρθει η ευλογία του Θεού…

Να ένας άγιος άνθρωπος πως βλέπει το παρόν και πως βλέπει το μέλλον. Και μου έλεγε, εσείς οι Κύπριοι & εμείς εδώ οι Ελλαδίτες εάν βλέπαμε πόσο μας φροντίζει αυτές τις μέρες & αυτούς τους μήνες που θα έρθουν η Θεοτόκος, η μητέρα του Φωτός, όχι απλά θα την προσκυνούσαμε λατρευτικός, που είναι κάτι πέρα της ορθόδοξης τιμής που θέλει η εκκλησία, αλλά θα πέφταμε πάνω στην εικόνα της και δεν θα ξεκολλούσαμε από το αίσθημα ευχαριστίας απέναντι σε αυτήν που τόση αγάπη δείχνει στο γένος μας…»

Παραγωγή – Πηγή αναδημοσίευσης οπτικοακουστικού υλικού: RumOrthodox

προηγούμενο
επόμενο
more

Facebook Comments