Μόρφου: Γερόντισσα με ποια μάτια βλέπεις αυτά όλα στο μέλλον, στο παρελθόν μας και στο παρόν μας;

«Ξέρω μια αγία γυναίκα στη Κρήτη, είναι γραία, μοναχή, μεγάλη αγία, όταν κοιμηθεί τότε θα καταλάβουν όλοι και οι κρητικοί ιδιαιτέρως που δεν έχουν ακόμη καταλάβει, την αξία της.

Ήμουνα μαζί με τον Μητροπολίτη Λεμεσού και του είπα ξέρω αυτή την αγία πάμε να τη δούμε και πήγαμε.

Μας περιέγραψε στον καθένα τον χαρακτήρα μας, την υγεία μας, τα προβλήματα μας, την μητρόπολη μας και μας είπε και κάτι από το μέλλον του καθενός.

Εκπληκτική ακρίβεια. Και μου λέει ο αδελφός ο Αθανάσιος ο Λεμεσού, αυτή άγιε Μόρφου έχει τα μάτια του Πορφυρίου και του Ιάκωβου, που τελευταία η Εκκλησία τον αγιοκατάταξε. Πολύ μεγάλη τηλεόραση. Βλέπει, μου λέει και το παρελθόν και το παρόν και το μέλλον.

Είχα το θάρρος της γιατί μιλούσαμε τηλεφωνικά. Της λέω γερόντισσα με ποια μάτια βλέπεις αυτά όλα στο μέλλον, στο παρελθόν μας και στο παρόν μας;

Και μου λέει, όχι δέσποτα μου με αυτά τα μάτια αλλά τα άλλα που έβαλε ο Θεός σε όλους τους ανθρώπους και είναι τα μάτια της καρδιάς και όταν καθαρίσει η καρδιά βλέπεις με εκείνα τα μάτια, τα μάτια της καρδιάς.

Και βλέπεις και το φως, μιλούσε για το άκτιστο φως, που είδε ο άγιος Στέφανος την ώρα του μαρτυρίου του. Και λέει, πως είναι αυτό το φως, με ρωτήσανε.

Είναι ένα φως ασπρογάλαζο και όταν έρθει αυτό γεμίζει ο άνθρωπος γνώση. Είναι ένα φως που είναι γεμάτο πληροφορίες και ότι του ζητήσεις ανάλογα όπως … του Θεού έτσι και σου ψάλει, ότι του ζητήσεις αυτό και σου δίδει. Για αυτό και είναι ένα φως γεμάτο γνώσεις και πληροφορίες.

Και εμείς τώρα που ψάλλαμε ανέτειλε το φως το της γνώσεως, το απολυτίκιο, θυμήθηκα αυτή τη γερόντισσα της Κρήτης. Και λέω τι ωραία ο άνθρωπος να καθαρίζει τα μάτια της καρδιάς του και να βλέπει τα μη βλεπόμενα ως παρόντα και να μπορεί να χαίρεται με τις χαρές του μέλλοντος αιώνος που μπορεί το σώμα να μη ζήσει να της δει αλλά η ψυχή θα της δει.

Εύχομαι να ζήσετε να δείτε και σεις τις χαρές της κυράς, τις Κύπρου αλλά θα προηγηθεί η μεγάλη υπομονή και η πίστη των αγίων…»

21.45 έως το τέλος του βίντεο

Απομαγνητοφώνηση Χώρα Του Αχωρήτου

Κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου στὸν πανηγυρικὸ Ἑσπερινὸ τῆς ἑορτῆς τοῦ ἁγίου πρωτομάρτυρος καὶ ἀρχιδιακόνου Στεφάνου, ποὺ τελέσθηκε στὸν ἱερὸ ναὸ Ἁγίου Χαραλάμπους τῆς κοινότητας Δένειας τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου (26.12.2017). Κατὰ τὴν ἡμέρα αὐτὴ πανηγυρίζει στὴν προσφυγιὰ ἡ κατεχόμενη ἀπὸ τοὺς Τούρκους κοινότητα Κυρά, τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου.

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments