Μόρφου Νεόφυτος: «Η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία και είναι μεταδοτική έλεγε ο Άγιος Πορφύριος»

«-Έχετε μετανιώσει για όσα είπατε για τους ομοφυλόφιλους σε μια ομιλία σας, που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, σκεφτήκατε ότι ίσως να προκαλέσατε πόνο, οργή ή στενοχώρια σε πάρα πολλούς ανθρώπους με τα λεγόμενα σας

Ναι το σκέφτηκα αυτό, όμως καταρχήν έκανα υπακοή σε τρεις συγχρόνους αγίους…

Τρείς σύγχρονοι άγιοι που δεν πρέπει να ονομάσω γιατί ζουν και θέλουν να μείνουν εν κρυπτώ και εν ταπεινώση μου είπαν ότι πρέπει να τολμήσει κάποιος επίσκοπος να πει αυτά τα πράγματα διότι έχουν διαδοθεί λόγω διαδικτύου και σύγχρονου τρόπου ζωής τα λεγόμενα παρά φύση αμαρτήματα που συμβαίνουν τόσο εκτός γάμου, με τις προγαμιαίες σχέσεις με την ομοφυλοφιλία αλλά και εντός γάμου, πρέπει να τα πείτε με το όνομα τους, όταν μάλιστα το διαδίκτυο είναι γεμάτο από αυτά.

Επιτέλους οι Επίσκοποι πρέπει να μιλήσετε και σε μια γλώσσα που να καταλαβαίνουν όχι μόνο οι πιστοί αλλά και οι ολιγόπιστοι… αυτό που έκανε ο Μόρφου ήταν υπακοή σε αγιασμένος ανθρώπους.

Δεύτερον δεν είπα κάτι δικό μου, είπα αυτά που μου είπε ο άγιος Παίσιος, που λέει ο άγιος γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας… και είναι ένας σύγχρονος ενάρετος αγιασμένος άνθρωπος, αυτοί μου είπαν…  θα πονέσει αυτός ο λόγος αλλά είναι ένας λόγος και πόνος θεραπευτικός.

Λέτε ότι αντέδρασαν οι ομοφυλόφιλοι και πράγματι…  σκεφτήκατε πόσοι άνθρωποι έχουν εξομολογηθεί αυτά που ο Μόρφου στηλίτευσε ως αμαρτήματα και δεν είναι του Μόρφου, αυτά είναι των Αγίων, πόσοι εξομολογήθηκαν…

-Πιστεύετε ότι αν μια γυναίκα έγκυος κάνει παρά φύση έρωτα το παιδί της θα γεννηθεί ομοφυλόφιλο;

Αυτό το ερώτημα το είχαμε θέσει στον άγιο Πορφύριο, δεν λέω δικές μου απόψεις, ο επίσκοπος λέει τις απόψεις του αγίου Πορφυρίου και η άποψη του αγίου Πορφυρίου είναι πιο σημαντική από την δική μου.. στην Εκκλησία ακούμε τι λένε οι Άγιοι… αν θέλετε να σας πει ο Μόρφου θα σας πει, μην έχεις έννοια, ο Μόρφου τολμά να μιλήσει και σε ήχο βαρύ.

Συμφωνώ με αυτά που έλεγε ο άγιος Παίσιος, ο άγιος Πορφύριος, ο άγιος Μάξιμος ο ομολογητής, ο άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός, άρα δεν είναι μόνο ένας άγιος που τα λέει αυτά, ούτε μόνο ο Μόρφου, ο Μόρφου είναι αυτά η φωνή αυτών των αγίων… η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία η οποία είναι μεταδοτική… Είμαι διατεθειμένος για πολλά σαραντάρια, δεν θα κάνω πίσω στην αλήθεια της Εκκλησίας… 

Εγώ είπα ότι αυτό που μεταδίδεται είναι οι ενέργειες, οι πληροφορίες που έχει το dna και το αίμα. Και είναι αυτά κατά 30% και το 70% είναι το επίκτητο, αυτό δηλαδή που αποκτά ο άνθρωπος και μπορεί να αγωνισθεί να το μειώσει… μπείτε στο διαδίκτυο να δείτε την επιστήμη της επιγενετικής, όχι της γενετικής, της επιγενετικής, αυτά που λέει ο άγος Πορφύριος και τα επαναλαμβάνει ο Μόρφου τα λένε στον Καναδά και στην Αμερική, οι επιστήμονες της επιγενετικής,  ότι υπάρχει μια κληρονομικότητα μέσα από το γονιδίωμα, όχι μόνο για την ομοφυλοφιλία… η πορνεία και η μοιχεία είναι πιο διαδεδομένη από την ομοφυλοφιλία….

Δεν είναι μόνο η σεξουαλικότητα, το άλλο μέγεθος είναι η πίστη και ένα ακόμα μεγαλύτερο που η πίστη στο Χριστό παράγει είναι η μετάνοια. Να θέλω αν όχι να ξεριζώσω το πάθος μου… να θέλεις τουλάχιστον με τη βοήθεια του Θεού να το μειώσεις.

Γιατί θέλεις να το μειώσεις. Γιατί αγαπάς το Χριστό και ο Χριστός σου λέει αυτό το πάθος δε σε βοηθάει να γίνεις καλύτερος, να γίνεις αγιότερος, ο Χριστός μας θέλει να γίνουμε άγιοι, όχι απλά να είμαστε τα καλά παιδάκια.

Είναι γεμάτη η Εκκλησία μας από αγίους σαν η αγία Μαρία η Αιγυπτία, ήταν πόρνη νυμφομανής αυτή και με άσκηση και με προσπάθεια μείωσε τα πάθη της και τα μεταμόρφωσε και από έρωτα προς τους ανθρώπους τον μεταμόρφωσε αυτό το πόθος και το πάθος που είχε και τον έκανε έρωτα προς τον Χριστό.  

Άρα δεν πρέπει εμείς να καθορίζουμε τον άνθρωπο μόνο από την σεξουαλική του επιλογή και δεν το κάνουμε, ρωτήστε πολλούς που πηγαίνουν στον Μόρφου και εξομολογούνται, έχω πολλούς που είναι και ομοφυλόφιλοι, τους εξομολογώ δεν τους έδιωξα.

Τώρα ξαφνικά βρήκαμε ότι η ομοφυλοφιλία είναι φύση, και έρχεται η Εκκλησία και σου λέει όχι δεν είναι φύση. Υπάρχουν πολλοί ομοφυλόφιλοι, πολλοί πόρνοι, πολλοί μοιχοί που μετανοούν για το πάθος που έχουν, αλλά προηγουμένος αποδέχονται ότι είναι πάθος και έρχονται και εξομολογούνται… διότι ξέρουν πολύ καλά ότι η κρεβατοκάμαρα αφορά το Θεό όπως και η κουζίνα αφορά το Θεό, εννοώ το φαγητό και αυτό επιθυμία είναι όταν γίνει λαιμαργία, όταν γίνει γαστριμαργία…

-Μιλήσατε για δυσοσμία από τους ομοφυλόφιλους μεταφορικά

Δεν είναι μεταφορικά, είναι πραγματική μυρωδιά αυτή και όχι μόνο για τους ομοφυλόφιλους για κάθε αμαρτία και για κάθε πάθος μας. Το ζήτημα είναι ποιοι το οσφραίνονται.

Αυτοί που έχουν ανοίξει τα αισθητήρια της ψυχής, όπως έχουμε πέντε αισθήσεις στο σώμα, κατά την ανθρωπολογία της Εκκλησίας την ορθόδοξη ανθρωπολογία υπάρχουν και πέντε αισθήσεις της ψυχής.

Ο αγιασμένος άνθρωπος οσφραίνεται όλα τα πάθη ως δυσοσμίες και όλες τις αρετές ως ευωδίες. Ο αγιασμένος άνθρωπος έχει και μια  μεγάλη αρετή.

Την αρετή της διάκρισης και της σιωπής, ξέρει που μιλά, ξέρει που υπαγορεύει, που θα στηλιτεύσει και που θα ελέγξει ανθρώπους…

Δηλαδή σε αυτόν τον τόπο μπορεί να βγει ο καθένας μέσω διαδικτύου, μέσω εφημερίδας, μέσω βιβλίου, να λέει την άποψη του οι επίσκοποι της Εκκλησίας δεν μπορούν να πουν την άποψη της Εκκλησίας ή την άποψη τους.

Όταν βγαίνει ένας άθεος και καταφέρεται εναντίον του αγίου Παισίου που έχει συμβεί και εναντίον της Παναγίας που εγώ τη θεωρώ μάνα μου ανώτερη από την σαρκική μου μητέρα, νομίζετε ότι δεν πληγώνομαι…

Είναι δυνατόν το διαδίκτυο να είναι γεμάτο από πορνό και να μην επιτρέπει το YouTube να υπάρχουν οι απόψεις των ορθοδόξων χριστιανών, κατεβάζει ομιλίες συνεχώς,  γιατί κάνουμε ρητορεία μίσους, είναι ρητορεία μίσους να πω ότι η είναι αμαρτία η ομοφυλοφιλία, εγώ το ανακάλυψα, αιώνες τώρα… υπάρχει μια νέα τάξη που θέλει να φοβίζει και να φιμώσει τους ανθρώπους να λένε την αλήθεια όπως μας την αποκάλυψε ο Ιησούς…»

Απομαγνητοφώνηση Χώρα Του Αχωρήτου

Μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στο «Cyprus Times» και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Δημόπουλο ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος.

Ο Πανιερώτατος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον πρόσφατο πόλεμο που δέχτηκε από τα ΜΜΕ, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «κάποια από αυτά μπορεί και να χειραγωγούνται».

Στη συνέντευξη του, ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος μιλά για τις αντιδράσεις, λέει ότι δέχθηκε στοχευμένη επίθεση και κάνει λόγο για «χτυπήματα» 40 ημερών αφού απομόνωσαν με τη μέθοδο της «ψαλίδας» μέρος της ομιλίας του. «Ξέρετε πόσες μέρες με είχαν πάνω στο σταυρό οι συνάδελφοι σας;» – δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Νεόφυτος.

Μιλά για την κληρονομικότητα των επιθυμιών και το επίκτητο, αναφέρεται σε «δυσοσμία του πάθους» και υποστηρίζει πως και η κρεβατοκάμαρα αφορά τον Θεό όπως τον αφορά και η κουζίνα.

«Δεν είναι του Μόρφου τα λεγόμενα» λέει. «Ο Μόρφου είναι η φωνή των Αγίων. Η ομοφυλοφιλία είναι αμαρτία, η οποία αμαρτία είναι μεταδοτική έλεγε ο Άγιος Πορφύριος». Και ερωτήθηκε κατά πόσον έχει μετανιώσει για τις τοποθετήσεις του.

Ο Μητροπολίτης Μόρφου κάνει λόγο για μια «νέα τάξη πραγμάτων που θέλει να φιμώσει τον λόγο του Θεού παραθέτοντας ως παράδειγμα το YouTube που »κατεβάζει» ολόκληρες σελίδες με χριστιανικό περιεχόμενο επικαλούμενο τη ρητορική μίσους, ενώ την ίδια ώρα όποιος θέλει εκφράζεται ελεύθερα εναντίον Αγίων και της εκκλησίας» και πως «το διαδίκτυο είναι γεμάτο με πορνό βίντεο».

«Στην Εκκλησία ακούμε τι λένε οι Άγιοι. Μην έχετε έγνοια, ο Μόρφου τολμά να μιλά! Δεν θα κάνω πίσω στην αλήθεια της Εκκλησίας» – δήλωσε ο Πανιερώτατος.

Σε άλλο σημείο ο δυναμικός Ιεράρχης τόνισε: «Υπάρχει μία νέα τάξη πραγμάτων που θέλει να φιμώσει και να φοβίσει τους ανθρώπους να λένε την αλήθεια όπως μας την αποκάλυψε ο Ιησούς Χριστός»

Δείτε την αποκαλυπτική συνέντευξή του Μητροπολίτη Μόρφου στο πιο κάτω βίντεο:

Πηγή:

https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/33638-morfou-neofutos-i-omofulofilia-einai-amartia

https://cyprustimes.com/o-mitropolitis-morfoy-proti-fora-meta-to-salo-sti-cyprus-times-kai-i-krevatokamara-kai-i-koyzina-aforoyn-ton-theo/

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments