Ο πρώην δήμαρχος Κιλελέρ χειροτονήθηκε διάκονος

“Ήρθε ο καιρός να ησυχάσω…” ήταν το σχόλιό του, όταν ρωτήθηκε από φίλους γι’ αυτή του την απόφαση

Ένας νέος κληρικός πρoστέθηκε στις τάξεις του κλήρου της τοπικής Εκκλησίας. Πρόκειται για τον Ρίζο Κομήτσα, 64 ετών, έγγαμο, πρώην δήμαρχο Κιλελέρ και νυν περιφερειακό σύμβουλο.

Η εις διάκονον χειροτονία του τελέστηκε το Σάββατο 25/1, στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς, από τον μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο.

Αντίστοιχα, η εις πρεσβύτερον χειροτονία του θα τελεστεί την Κυριακή 26/1 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ανατολής Αγιάς, όπου ο νέος κληρικός θα αναλάβει στο εξής εφημεριακά καθήκοντα.

Ο κ. Κομήτσας αγαπούσε τη βυζαντινή μελωδία και σε κάθε ευκαιρία που του δίνονταν έψελνε σε μυστήρια.

«Ήρθε ο καιρός να ησυχάσω…» ήταν το σχόλιό του, όταν ρωτήθηκε από φίλους γι’ αυτή του την απόφαση, η οποία όμως για όσους γνωρίζουν καλά τον άνθρωπο Ρίζο και την ιδιοσυγκρασία του, δεν προκάλεσε καμία εντύπωση.

«Η ιεροσύνη ήταν νεανικός μου πόθος. Δεν κατάφερα να γίνω τότε. Ταυτόχρονα ήμουν και ιεροψάλτης 23 χρόνια στο αναλόγιο. Δεν πάω από το “πουθενά” στην εκκλησία. Θέλω να ηρεμήσω και να κλείσω την ενασχόλησή μου με τα κοινά και πηγαίνω να γίνω ιερέας σε ένα μικρό εκκλησάκι στα 1.000 μέτρα υψόμετρο στην Ανατολή Αγιάς, που είναι η γενέτειρα του πατέρα μου» τόνισε μιλώντας στο Open TV.

«Θα γίνω άμισθος, ούτε θέλω κανένας στο δικό μου το χέρι να βάλει οτιδήποτε για αμοιβή. Γίνομαι με τη θέλησή μου για να προσφέρω, τιμώντας τη μνήμη του πατέρα μου», όπως σημείωσε ο ίδιος.

Η οικογένεια του νέου διακόνου, συγγενείς, φίλοι και συνοδοιπόροι, γεμάτοι συγκίνηση παρακολούθησαν την τελετή και φώναξαν όλοι μαζί «Άξιος».

Ο κ. Κομήτσας, όπως αναφέρει το larissanet.gr είναι ένας αυτοδιοικητικός – από τους πλέον πολύπειρους και πολυνίκεις – ο οποίος άφησε ανεξίτηλη σφραγίδα σε τοπικό επίπεδο. Από το 1982, όταν έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα για κοινοτικός σύμβουλος στην – τότε – Κοινότητα Νίκαιας και αφού στη συνέχεια εξελέγη Κοινοτάρχης, δήμαρχος Νίκαιας, δήμαρχος Κιλελέρ, πρώτος πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας και πρώτος σε ψήφους περιφερειακός σύμβουλος κατά τις εκλογές του περασμένου Μαΐου με την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, πλέον αλλάζει ριζικά πορεία.

Η Ιερά Μονή ιδρύθηκε από τον Άγιο Δαμιανό τον εν Κισσάβο.

Ο άγιος Δαμιανός γεννήθηκε το έτος 1510 στο χωριό Αγία Τριάδα (Μυρίχοβο) Καρδίτσης, και μαρτύρησε στην Λάρισα το έτος 1568. 

Από μικρός πήγε στο Άγιο Όρος και μόνασε στην Ιερά Μονή Φιλοθέου. Σαν τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό & Ισαπόστολο που ήταν και Αυτός Φιλοθεΐτης, έφυγε από το Άγιο Όρος για να κηρύξει και να ιδρύσει Μοναστήρια.

Το Ασκητήριό του, βρίσκεται απέναντι από την την Ιερά Μονή, περίπου 40 λεπτά με τα πόδια. Η Ιερά Μονή σήμερα με τις προσευχές και την πνευματική καθοδήγηση της Γερόντισσας  Θεοδέκτης, συνεχίζει το δύσκολο έργο της αναστήλωσης.

Η Ιερά Μονή εορτάζει στις 13 &14 Φεβρουαρίου, τη μνήμη του Μαρτυρίου του Οσιομάρτυρος  Δαμιανού του εν Κισσάβο, και στις 28 & 29 Αυγούστου την Αποτομή της Ιερά Κεφαλή του Τίμιου Προδρόμου.

Τηλέφωνο Ιεράς  Μονής : 2494081289.

Δείτε το ρεπορτάζ όπως μεταδόθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Open Tv.

Πηγές:

https://www.ethnos.gr/ellada/84802_o-proin-dimarhos-kileler-heirotonithike-diakonos

https://www.protothema.gr/greece/article/968425/larisa-o-proin-dimarhos-kileler-heirotonithike-diakonos/ 

Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

προηγούμενο
επόμενο
more

Facebook Comments