Γέροντας Χρυσόστομος Ιορδανίτης: «Τους έδωσε ένα ταρακούνημα, τους έδωσε το δεύτερο, τώρα θα έρθει και το τρίτο που θα τρέχουνε και δε θα φτάνουνε»

«… Σύμφωνα με τις γραφές είναι τα ύστερα του κόσμου.

Και ο Πατρο-Κοσμάς λέει, πότε θα καταλάβουμε ότι έρχονται τα ύστερα του κόσμου, θα δείτε λέει τα σημεία, λοιμοί, σεισμοί, καταποντισμοί, επιδρομές αλλοφύλων, αιφνίδιοι θάνατοι και όλα αυτά που βλέπουμε και ζούμε, καθημερινά σήμερα.

Τώρα πόσο θα πάει, αυτό είναι και οφείλεται στον ίδιο τον Χριστό μας. Εδώ είχα μια ασκήτρια, πέθανε το 95, ανώνυμη και δεν εμφανιζόταν πουθενά, τα τελευταία 15 χρόνια της ήταν κοντά μου. 

Πηγαίνω το πρωί να τη δω και έκλαιγε, λέω τι έγινε γερόντισσα, μου λέει ο Πρόδρομος βιάζεται, ωχ λέω τα έχει χάσει, λέω που θα πάει ο Πρόδρομος, μου λέει θέλει τη δόξα του, γιατί ο Τίμιος Πρόδρομος, θα πάρει τη θέση του εκπεσόντος εωσφόρου, από τον εγωισμό του ο εωσφορός, λέει γιατί εγώ να είμαι κάτω από την Αγία Τριάδα, αφού εγώ είμαι τα πάντα, δεν πρόλαβε να τελειώσει και είπε ο Αρχάγγελος το στώμεν καλώς στώμεν μετά φόβου, να σταματήσει το κακό και αυτή η ανταρσία, λοιπόν λέω που βιάζεται να πάει, θέλει μου λέει τη δόξα του αλλά η Παναγία μας γονατιστή, παρακαλάει το Χριστό μας να δώσει χρόνο μετανοίας. Και σας μιλάω αυτό έγινε το 94-95.

Τώρα όμως βλέπουμε τα γεγονότα εντονότατα, υπάρχει φόβος, είναι μέχρι που θα φτάσει, έγινε ένας σεισμός τώρα τελευταία τους ταρακούνησε για να βάλουν μυαλό και οι ίδιοι οι σεισμολόγοι, είπαν ότι περιμένουν έναν μεγαλύτερο σεισμό, στην Κωνσταντινούπολη.

Τι σημαίνει αυτό, τους δίνει σημεία, γιατί ο Θεός μας δίνει ευκαιρίες, πάντοτε, δίνει ευκαιρίες και τώρα τους δίνει σημάδια και τους λέει καθίστε ήσυχα, αυτοί είναι άτακτοι, οι σύμμαχοι μας ορθόδοξοι η μη, αδιαφορούν, αλλά δεν αδιαφορεί ο Θεός όμως.

Να μείνει ο κόσμος κοντά στην Εκκλησία, κοντά στα μυστήρια και ο Θεός δε θα μας εγκαταλείψει μέχρι τέλους, όλο και κάτι θα συμβεί, όλο και κάτι θα στείλει και θα φύγουν και αυτές όλες οι απειλές και αυτές όλες οι εισβολές, γιατί άλλαι αι βουλαί ανθρώπων άλλα ο Θεός κελεύει.

Τους έδωσε ένα ταρακούνημα, τους έδωσε το δεύτερο, τώρα θα έρθει και το τρίτο που θα τρέχουνε και δε θα φτάνουνε, ούτε με τα καράβια που θέλουν να σκάψουνε, ούτε με τα νησιά, ούτε με τα έξι μίλια, ούτε με 12 μίλια.

Να έχετε αγάπη μυστηριακή ζωή και ο Θεός δεν θα εγκαταλείψει ούτε τη νήσο των αγίων τη Κύπρο μας, ούτε και την Ελλάδα».

Τα ύστερα του κόσμου~ π. Χρυσόστομος Ιορδανίτης

Gepostet von Γιάννης Τσιτλακίδης am Sonntag, 1. März 2020

Οι 24 ΩΡΕΣ επιστρέφουν στους Αγίους Τόπους και συγκεκριμένα στη Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη στην έρημο της Ιεριχούς με αναζητήσεις και ερωτήματα γι’ αυτό το κεφάλαιο της ορθοδοξίας και του Χριστιανισμού.

Ένα κατανυκτικό επεισόδιο με πρωταγωνιστές τον Γέροντα Χρυσόστομο και τον Κύπριο Πατέρα Κυριακό για τους οποίους έχουν λεχθεί τόσα πολλά από τις χιλιάδες πιστών από Κύπρο και Ελλάδα που σπεύδουν να τους συναντήσουν αναζητώντας τη βοήθεια του Αγίου Γερασίμου.

Οι 24 ΩΡΕΣ θα ξεναγηθούν στα απόκρυφα της Μονής που αποτελεί μια όαση μέσα στην έρημο και θα ακούσουν ιστορίες ανθρώπων οι οποίοι όπως αναφέρουν στον Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου βίωσαν το δικό τους θαύμα σε στιγμές δύσκολες και στιγμές απελπισίας.

Άνθρωποι οι οποίοι δεν είχαν στενή σχέση με την εκκλησία και οι οποίοι όπως μαρτυρούν στις 24 ΩΡΕΣ έζησαν ανεξήγητα γεγονότα τα οποία σημερα αποδίδουν στη χάρη του Αγίου Γερασίμου και του Θεού.

Ο Γέροντας Χρυσόστομος θα μιλήσει και για τα ακραία φυσικά φαινόμενα που μαστίζουν τον πλανήτη μας, τις αρρώστιες, τους πολέμους και τις τουρκικές προκλήσεις, γεγονότα τα οποία όπως υποστηρίζει αποτελούν επιβεβαίωση των γραφών για τα “ύστερα του κόσμου”.

Πέραν της ξενάγησης σε όλα τα σημαντικά σημεία της Μονής, μαζί με τον πατέρα Κυριακό οι 24 ΩΡΕΣ θα βρεθούν στα βάθη της ερήμου για να δουν το σπήλαιο της Μαρίας της Αιγυπτίας που σύμφωνα με την χριστιανική παράδοση έζησε εκεί για δεκαετίες ολόκληρες.

Σε αυτό το ιδιαίτερο επεισόδιο, θα μάθουμε και για τον αγώνα που γίνεται σε αντίξοες συνθήκες για τη διατήρηση των Πανάγιων Προσκηνυμάτων.

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments