Δήμαρχος Πύργου: Πολίτες που είναι σε καραντίνα κυκλοφορούν ελεύθερα, πάνε στα καφενεία-Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας, με αφορμή τις δημόσιες καταγγελίες που έκανε ο Παναγιώτης Αντωνακόπουλος (ότι κυκλοφορούν πολίτες, στους οποίους έχουν δοθεί οδηγίες να παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό και να αποφεύγουν τις επαφές λόγω κοροναϊού) διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, λόγω του κατεπείγοντος, έχει ξεκινήσει η διαδικασία κλήτευσης μαρτύρων και από τους πρώτους είναι ο δήμαρχος Πύργου.

Ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι κυκλοφορούν ανενόχλητοι παντού άνθρωποι που θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού.

Ο Παναγιώτης Αντωνακόπουλος είπε ότι σε έναν νομό όπως ο νομός Ηλείας, που είναι σε κατάσταση συναγερμού, οι άνθρωποι που θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα και είναι συγγενείς των εκδρομέων στους Αγίους Τόπους, κυκλοφορούν κανονικά ανάμεσα στους συμπολίτες τους, την ώρα που ο κορωνοϊός είναι εδώ και κάποιοι κάνουν σαν να μην υπάρχει.

Όπως τονίζει ο δήμαρχος Πύργου, συνεχίζουν σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Στο ερώτημα αν είναι πολλοί, είπε ότι σίγουρα είναι αρκετοί. Το μεγάλο πρόβλημα, όπως είπε, είναι το ζήτημα της προσωπικής υπευθυνότητας.

“Είναι και αδίκημα με βάση την ισχύουσα κατάσταση. Πρέπει να τελειώνουμε με αυτή την υπόθεση. Αν και βγαίνουν πολλά δείγματα από αυτούς που θεωρούνται ύποπτοι, αλλά αν υπάρχουν δεκάδες που κυκλοφορούν καταλαβαίνετε με τον πολλαπλασιασμό της μετάδοσης τι θα γίνει. Πάνε στα καφενεία και στην αγορά, όσο λίγους κι αν χαιρετήσει κάποιούς, πιάνουν επιφάνειες πόμολα κτλ”, είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πύργου.

Ο Πύργος και ο Νομός Ηλείας βρίσκονται πέμπτη μέρα σε κατάσταση συναγερμού για τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Το εγκληματικό λάθος που απειλεί να κάνει την Ελλάδα Ιταλία

Αυτή τη φορά λίγα μπορεί να πει κανείς για τον κρατικό μηχανισμό. Όποιον γιατρό και αν ρωτήσεις θα σου πει ότι είναι η πρώτη φορά που ο κρατικός μηχανισμός δουλεύει με τέτοια οργάνωση και επαγγελματισμό, υπό δύσκολες, αλλά και πρωτόγνωρες συνθήκες.

Γι’ αυτό η καραμέλα του ανεπαρκούς κράτους στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Καλό θα ήταν λοιπόν πριν στρέψουμε τα βέλη μας αλλού, να αναλογιστούμε τι κάνουμε εμείς. Γιατί στην περίπτωση του κορωνοϊού η ατομική ευθύνη και συμπεριφορά παίζουν τον κυριότερο και πιο σημαντικό ρόλο.

Και δυστυχώς για άλλη μια φορά μένουμε μετεξεταστέοι. Χαρακτηριστική, όσο και ανατριχιαστική είναι η καταγγελία του δημάρχου Πύργου, ο οποίος αποκάλυψε ότι άτομα που κανονικά θα έπρεπε να έχουν μπει σε καραντίνα κυκλοφορούν σε καφενεία σαν να μην τρέχει τίποτα.

Δεν ενδιαφέρονται αν κολλήσουν τους συμπολίτες τους, δεν νοιάζονται για την διασπορά του ιού, που αποδεδειγμένα απειλεί τις ευπαθείς ομάδες, το μόνο που τους νοιάζει είναι να μην αλλάξουν οι συνήθειες τους και να μη χάσουν τη βολή τους.

Εκείνο που δεν έχουν συνειδητοποιήσει, είναι ότι όταν μιλάμε για έναν επιθετικό ιό που μεταδίδεται τόσο εύκολα και γρήγορα, το ενδεχόμενο να ξεφύγει το πράγμα και να γίνει η Ελλάδα Ιταλία δεν είναι τόσο μακρινό.

Και εκεί δυστυχώς οι πρώτοι που θα έχουν την ευθύνη θα είναι οι συγκεκριμένοι πολίτες που αψηφούν τις απαγορεύσεις και τις συστάσεις των γιατρών και κάνουν του κεφαλιού τους, αδιαφορώντας για τους γύρω τους…

Στην Κίνα τα κρούσματα μειώθηκαν γιατί οι Κινέζοι ακολούθησαν τις οδηγίες των υπευθύνων. Στην Ελλάδα; Επαναστατούμε…

Τελικά είναι στο γονίδιό μας καταγεγραμμένη η ανυπακοή ή η επαναστατικότητα;

Το 1943, στις 28 Φεβρουαρίου μεσούσης της γερμανικής Κατοχής, σχεδόν ολόκληρη η Αθήνα ακολούθησε τον νεκρό του Κωστή Παλαμά σε μια εν δυνάμει αντιστασιακή συγκέντρωση κατά του κατακτητή!

Το 1968, στις 3 Νοεμβρίου, καταμεσής της δικτατορίας των «Απριλιανών», σχεδόν ολόκληρη η Αθήνα ακολούθησε τη σορό του Γεωργίου Παπανδρέου εκδηλώνοντας μια πρώτη μαζική λαϊκή διαμαρτυρία κατά της Χούντας!

Οι καιροί άλλαξαν, άλλαξαν και τα επαναστατικά μας ιδεώδη…

Το 2020 κι ενώ ο «κατακτητής» κοροναϊός εξαπλώνεται, η κυβέρνηση οδηγείται στην εφαρμογή σειράς μέτρων στην προσπάθεια για την καταστολή της εξάπλωσης της επικίνδυνης ίωσης: Απαγορεύει την διεξαγωγή καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Ο κόσμος αψηφά την απαγόρευση και συνωστίζεται σε δρόμους και πλατείες θεωρώντας πως έτσι αντιστέκεται! Σε όλες τις πόλεις, που κάθε χρόνο φιλοξενούν καρναβαλιστές, μόνο τα άρματα δεν βγαίνουν στους δρόμους. Ο κόσμος γράφει στα υποδήματά του την απαγόρευση της πολιτείας και παρελαύνει λες και οδεύει προς τη Βαστίλλη!

Στην Ηλεία τα κρούσματα του κορωναϊού πολλαπλασιάζονται ανησυχητικά. Συστήνεται ο περιορισμός της κυκλοφορίας και ο συγχρωτισμός σε κλειστούς χώρους. Ο νομός Ηλείας βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, αλλά… Ο δήμαρχος του Πύργου καταγγέλλει: «Το ζήτημα της προσωπικής υπευθυνότητας δυστυχώς είναι χαμηλά. Υπάρχει μια γενικότερη συστολή του κόσμου, αλλά όταν κυκλοφορούν, πάνε στα καφενεία, στην αγορά». Σαν να μην έχει συμβεί τίποτα!

Στην Κίνα τα κρούσματα μειώθηκαν από την ημέρα της εμφάνισης του ιού γιατί πολύ απλά οι Κινέζοι ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες των υπευθύνων. Μεσογειακός λαός και «επαναστατικής νοοτροπίας» και οι Ιταλοί που μετρούν εκατοντάδες νεκρούς μέσα σε λίγες ημέρες!

Άλλο να είσαι ανυπότακτος κι άλλο ανυπάκουος. Άλλο επαναστάτης σε καιρό κατοχής κι άλλο ψευτοπαλικαράς σε καιρό ειρήνης. Ναι, αυτό είναι κάποιοι: ψευτοπαλικαράδες της λογικής του: «Ελα μωρέ, ποιος κορωναϊός, πάμε στο καφενείο για μια πρέφα»… Ψευτοπαλικαράδες του: «Εγώ θα ντυθώ Ζορό και θα πάω στο καρναβάλι κι όποιος θέλει ας με σταματήσει». Είναι οι ίδιοι που θα προπηλακίσουν νοσηλεύτριες, όταν νοσήσει μέλος της οικογενείας τους και δεν θα υπάρχει χώρος να νοσηλευτεί, είναι οι ίδιοι που θα τα βάλουν με το κράτος που δεν «εφρόντισεν», είναι εκείνοι που θα λιθοβολήσουν πρώτοι (κι από μακριά να μην φανούν) εκείνους που «φρόντισαν», αλλά δεν εισακούστηκαν.

Η τουρκοκρατία μας άφησε μουτζούρες στα γονίδια μας. Τότε τους έλεγαν απροσκύνητους και αδούλωτους όσους δεν τηρούσαν τις διαταγές του Σουλτάνου. Τώρα με λέξεις απλές τους λέμε ανόητους και ανεγκέφαλους, που τείνουν να γίνουν και επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία…

Δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατική κοινωνία χωρίς δημοκρατική παιδεία και δυστυχώς στερούμαστε (και) δημοκρατικής παιδείας! «Η επανάσταση δε σημαίνει χείμαρρους αίματος, την κατάληψη των Χειµερινών Ανακτόρων κοκ. Η επανάσταση σημαίνει τον ριζικό μετασχηματισμό των θεσμών της κοινωνίας. Με αυτή την έννοια, φυσικά είμαι επαναστάτης», έγραψε ο Καστοριάδης. Οι υπόλοιποι είναι απλώς ψευτόμαγκες, συμπληρώνουμε!

Πηγές:

https://www.iefimerida.gr/ellada/dimarhos-pyrgoy-gia-koronoio-0

https://www.efsyn.gr/node/234364

https://www.newsitamea.gr/2020/03/09/koronoios-to-egklimatiko-lathos-poy-apeilei-na-kanei-tin-ellada/?utm_medium=onesignal&utm_source=onesignal&utm_campaign=snowboots&utm_content=durable%snow%boots instanews.gr

https://www.ethnos.gr/apopseis/92958_koronaios-koinonate-giati-hanomaste

προηγούμενο
επόμενο
more

Facebook Comments