Λαμία: Λευκό περιστέρι μπήκε στον Ναό της Ευαγγελίστριας και έκατσε πάνω στην εικόνα της Παναγίας

Σημάδι αισιοδοξίας και ελπίδας είπε ο Φθιώτιδος.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών  ιερούργησε σήμερα 25η Μαρτίου, εορτή της Πίστεως και της Πατρίδος, του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821, στην Ιερά Καθέδρα της Ηρωωτόκου, Λεβεντογέννας, Αγιοτόκου και Αιματοβαμμένης Ρούμελης, τον πανηγυρίζωντα Ιερό Καθεδρικό Ναό της Ευαγγελιστρίας Λαμίας. (δείτε εδώ)

Στο τέλος της Θείας Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ανακοίνωσε  προς τους τηλεθεατές μια ευχάριστη και συνάμα ευλογημένη έκπληξη, καθώς ένα λευκό περιστέρι φτερούγιζε μπροστά στην εφέστιο Ιερά Εικόνα της Παναγίας, δίδοντας μήνυμα Ελπίδος, όπως το λευκό εκείνο περιστέρι το οποίο στην Παλαιά Διαθήκη σήμανε το τέλος του κατακλυσμού στον κόσμο.

Ο Σεβασμιώτατος βλέποντάς το και θέλοντας να κάνει κοινωνούς όλους τους παρακολουθούντες πιστούς ανέφερε:

«Με πολύ συγκίνηση βλέπω να έχει μπει μέσα στο Ναό ένα περιστέρι και να είναι πάνω στο προσκυνητάρι του Ευαγγελισμού.

Αυτό το περιστέρι να μας συμβολίσει και να φέρει την απελευθέρωση και το Ευαγγέλιο που περιμένουμε και ποθούμε.

Φτερουγίζει μέσα στο Ναό του Θεού. Υπήρξε μαζί μας στην χαρά της Λειτουργίας. Ας το θεωρήσουμε αυτό το σημάδι του Θεού, σημάδι ελπίδος και αισιοδοξίας».

“Τώρα η σκλαβιά είναι οικονουμενική από μία πανδημία” είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας για την γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της δοξολογίας της εθνικής επετείου, το πρώι της Τετάρτης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Λαμίας.

Λόγω των μέτρων ο ναός ήταν άδειος από πιστούς, ωστόσο η Θεία Λειτουργία τελέστηκε κανονικά. 

“Όλοι μαζί να παρακαλέσουμε και να ικετέψουμε για έναν Ευαγγελισμό” ήταν το μήνυμα του Σεβασμιότατου για την μεγάλη αυτή πανδημία του κορονοϊού. 

“Φέτος γιορτάζουμε μέσα σε συνθήκες πρωτόγνωρες και παράδοξες” είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας.

Με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Συμεών, χαρμόσυνα χτύπησαν ταυτόχρονα όλα τα καμπαναριά των Ναών και των Μονών της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας για να σαλπίσει το χαρμόσυνο και ελπιδοφόρο μήνυμα της Εορτής του Ευαγγελισμού στον πιστό λαό της Φθιώτιδος.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών προσκάλεσε όλους τους αδελφούς, σε κάθε σημείο της Φθιώτιδος, να υψώσουν τις ελληνικές σημαίες στα μπαλκόνια και τις αυλές των σπιτιών τους και να προσευχηθούν με ευγνωμοσύνη υπέρ αιωνίου μνήμης και αναπαύσεως για όλους τους επώνυμους και ανώνυμους ήρωες που θυσιάστηκαν για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία.

Πηγές:

https://tvstar.gr/fthiotida-articles/114533-symeon?fbclid=IwAR0Bt6DdKDIfBsOeL0w1zfCFLnp3aCto2hAyVasTuar90bMXE8M7cAWsezU

https://poimin.gr/lamia-as-theorisoyme-ayto-to-simadi-toy-theoy-simadi-elpidos-kai-aisiodoxias/?fbclid=IwAR171D5lZIxb0B2zoG81cCmiBx-VlLL8tgGaOQ-xztgF8_AEVNx0ScOdDlo

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments