«Με λένε Αισέ Ιμάμ, είμαι Ελληνίδα και δεν φοβάμαι»

Η 25η Μαρτίου ….άργησε μια μέρα, στα Πομακοχώρια Ξάνθης

Η Αισέ είναι απ’ τα Πομακοχώρι*α Ξάνθης. Το κείμενο δημοσίευσης που έγραψε στο facebook το κοροϊδεύουν. Δύσκολα διαβάζεται.

Όχι τόσο για τα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη. Όσο για τον κόμπο που προκαλεί στον λαιμό. Πλημμυρίζει όμως από ανθρώπινη περηφάνια.

Σ’ ένα τόπο που οι Πομάκοι μαθητές, καλούνται να μάθουν στα σχολεία και να μιλούν στη ζωή τους Πομάκικα, Τουρκικά, Ελληνικά, Αραβικά, αλλά και Αγγλικά. Η Αισέ αναφέρει :

«…. Εσείς συνεχίζετε να με κοροϊδεύεται ότι δεν ξέρω να γράφω. Εσείς όμως δεν ξέρετε πως είναι να βάζεις στο μπαλκόνι σου -στα Πομακοχώρια- την Ελληνική σημαία.

Να είσαι ενάντια σ’ όλο το χωριό. Ενάντια στο Τουρκικό Προξενείο. Ενάντια σε αυτούς «που το παίζουν» Τούρκοι, μόνο και μόνο να παίρνουν χρήματα, δύναμη και «προνόμια».

Εγώ λοιπόν που κοροϊδεύεται ήρθα αντιμέτωπη μ’ όλη την Θράκη.

Γιατί εσείς δεν ξέρετε τι είναι στην δική μας κοινωνία, να είσαι Πομάκα μουσουλμάνα χωρισμένη και με παιδί…Να κρεμάσει γυναίκα στο χωριό την Ελληνική σημαία στο μπαλκόνι της.

Να το πληρώνω καθημερινά με τη ζωή μου και τη ζωή του γιου μου. Να έχω μάθει όσο κανείς τις λέξεις ρατσισμός, μπούλινγκ, λεκτική και σωματική κακοποίηση.

Να μου κάνουν συνέχεια μηνύσεις, προσβολές. Να με έχουν οδηγήσει στη φτώχεια και στην ανέχεια, γιατί κανείς δεν δίνει δουλειά, ούτε βοήθεια, ούτε συναναστροφή μαζί μας.

Εγώ τολμώ να λέω σε όλους: «Εμένα με λένε Αισέ Ιμάμ. Σε όποιον αρέσει ! Τολμώ να λέω ότι είμαι Ελληνίδα και δεν φοβάμαι. Μακάρι κάποιος να μπορούσε να δει τον κόσμο μέσα από τα δικά μου μάτια. Αυτή η χώρα ανήκει και σε μένα και θέλω να ανήκει και στα δικά μου παιδιά και εγγόνια…..”

(δημοσίευση – βλ. Σχόλια, profil fecebook Aise Imam)

Πηγή: https://www.facebook.com/AlliotikesProtaseis/photos/a.1636037656708438/2452435195068676/?type=3&theater&ifg=1, Αλλιώτικες Προτάσεις

*Οι Πομάκοι είναι ιθαγενής πληθυσμός της Θράκης, που επί τουρκοκρατίας εξισλαμίστηκε Δεν έχουν καμία σχέση με τους Τούρκους ούτε βέβαια είναι μετανάστες. Η Τουρκία χρησιμοποιεί το θρήσκευμα προκειμένου να αποκτήσουν τουρκική συνείδηση. Ωστόσο πολλοί από αυτούς αντιστέκονται και δηλώνουν την ελληνική τους εθνική συνείδηση και καταγωγή.

Αυτο εσης που με κορεηδεβετε οτη κανο ορθογραφηκα λαθη οταν ηρθα εδο το 2017 5 /7 και οταν εβαλα την ελληνηκη…

Gepostet von Aise Imam am Mittwoch, 25. März 2020

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments