«Δεν θέλω μηχανική υποστήριξη. Κρατείστε τη για νεώτερους. Εγώ έζησα τη ζωή μου»-Η αυτοθυσία της γιαγιάς Σουζάν

Συγκινεί το Βέλγιο η αυτοθυσία μιας γιαγιάς που πέθανε από κορωνοϊό και χάρισε τον αναπνευστήρα της για να σωθούν οι νεοί.

Ηιστορία μιας 90χρονης ασθενούς με νέο κορωνοϊό από το Βέλγιο συγκινεί τη χώρα της και θυμίζει την παρόμοια ιστορία αυτοθυσίας του πατέρα Τζουζέπε στην Ιταλία.

Η γιαγιά Σουζάν Χοϊλάερτς αρνήθηκε τη βοήθεια αναπνευστήρα «γιατί τον χρειάζονται οι νεότεροι» και στην πορεία κατέληξε. Ο πατέρας Τζουζέπε επίσης είχε αρνηθεί τον αναπνευστήρα που του είχαν αγοράσει οι ενορίτες και επίσης μετά από λίγες ημέρες έχασε τη ζωή του.

Η 90χρονη Βελγίδα από το Μπίνκομ κοντά στο Λίμπεκ, εισήχθη σε νοσοκομείο στις 20 Μαρτίου με συμπτώματα ανορεξίας και δύσπνοιας, και διαγνώστηκε θετική στο νέο κορωνοϊό.

Την έβαλαν αμέσως σε καραντίνα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να την επισκέπτεται η κόρη της. Όταν οι γιατροί της πρότειναν να της τοποθετήσουν αναπνευστήρα εκείνη απάντησε: «Δεν θέλω μηχανική υποστήριξη της αναπνοής. Κρατείστε τη για νεώτερους ασθενείς. Εγώ έζησα τη ζωή μου»!

Η 90χρονη πέθανε τελικά μόνη της δύο 24ωρα αργότερα, στις 22 Μαρτίου, τη μέρα που το Βέλγιο αποφάσισε να επιστρατεύει ρομπότ για να κρατούν συντροφιά σε ηλικιωμένους, που βρίσκονται σε καραντίνα, λόγω του κορωνοϊού.

Δεν μπόρεσα να πω το στερνό αντίο στη μητέρα μου, ούτε καν να παραστώ στην κηδεία της», δήλωσε συντετριμμένη η κόρη της Τζούντιθ στην ολλανδική εφημερίδα Het Laatste Nieuws.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 705 θάνατοι από το νέο κορωνοϊό στο Βέλγιο, ενώ το νεότερο μέχρι στιγμής θύμα είναι μια 12χρονη, που κατέληξε χθες προκαλώντας ανησυχία λόγω του νεαρού της ηλικίας της στις υγειονομικές αρχές της χώρας.

Πηγή: https://www.athensvoice.gr/world/634816_koronoios-velgio-i-aytothysia-tis-giagias-soyzan-de-tha-xehastei

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments