Προκλητικοί Κύρτσος και Σαντορινιός: «Περιττό ρίσκο η Θεία Κοινωνία και να γίνεται με πλαστικά κουταλάκια»

Ενόψει του ανοίγματος των εκκλησιών την Κυριακή για τους πιστούς, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός πήραν θέση για το κρίσιμο ζήτημα της Θείας Κοινωνίας, χαρακτηρίζοντας το «περιττό ρίσκο».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τη Μαρία Αναστασοπούλου, ο Γιώργος Κύρτσος σχολίασε αρχικά τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε χθες στα στα αποκαλυπτήρια της νέας πλατείας Ομονοίας λέγοντας πως «θα μπορούσε να αποφευχθεί αυτή η μορφή συνωστισμού, γιατί λίγο η παραλία, λίγο η πλατεία, λίγο οι εκδηλώσεις, λίγο η Θεία Κοινωνία, που διάβασα ότι απαγορεύτηκε στη Γερμανία…».

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, «το κλίμα στην Ελλάδα είναι διαφορετικό, θα μπορούσε η Εκκλησία της Ελλάδας να πάρει την πρωτοβουλία, γιατί μετά θα μπούμε στην επιβολή της άποψης της εκτελεστικής εξουσίας. Πρέπει να βρούμε τρόπο να ενώσουμε δυνάμεις. Δεν είναι απλό να ληφθεί μια τέτοια απόφαση, αλλά τίποτα δεν είναι απλό, ο κορωνοϊός είναι στη ζωή μας». Μάλιστα, όπως είπε «εγώ δεν θα πήγαινα με τίποτα να μεταλάβω. Αυτοί που το κάνουν αναλαμβάνουν περιττό ρίσκο. Η Εκκλησία πρέπει να προστατεύσει τους πιστούς της».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, σημείωσε πως «είναι κατανοητό ότι κάποιοι θέλουν να μεταλάβουν, αλλά μπορούν να υπάρξουν και μέτρα στη μετάληψη, θα μπορούσε να γίνεται με πλαστικό κουταλάκι».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι Εκκλησίες έκλεισαν, δεν έγιναν λειτουργίες του Πάσχα, για να αποφύγουμε όλο αυτό, τώρα ένα περιττό ρίσκο δεν νομίζω ότι πρέπει να ληφθεί». «Ή να ληφθούν μέτρα ή να μην γίνει», συνέχισε και τόνισε «Καλώς ανοίγουν οι Εκκλησίες υπό αυτές τις συνθήκες και υπό αυτά τα μέτρα, κάποια πράγματα όμως όπως η μετάληψη θα μπορούσαν να τροποποιηθούν».

Πηγή: https://martyria.gr/2020/05/15/%CE%BA%CF%8D%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%B3%CF%8E-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B8%CE%B1-%CF%80%CE%AE%CE%B3%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%AF%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B1-%CE%BD%CE%B1/

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments