«Να με κρατούσε ο Θεός ακόμα λίγα χρόνια στη ζωή, για να έβλεπα την Πατρίδα μου μεγαλωμένη»

Μου είπε : ‘Έχω την εντύπωση ότι έφτασε η ώρα. Πιστεύω ότι έφτασε η ώρα’.

Η ώρα να πάρουμε την Πόλη’..δεν θα έχουμε ούτε μια ντουφεκιά. Δεν πρόκειται να γίνει πόλεμος’.

Την Πόλη θα μας την δώσουν, την Πόλη θα μας την δώσουν οι Ρώσοι. Θα την πάρουν σε πόλεμο που θα κάνουν με την Τουρκία και θα την δώσουν σε μας… 

Οι Τούρκοι θα καταστραφούν. Πραγματικά θα σβήσουν από τον χάρτη, διότι είναι ένα έθνος, το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού.

Θα σβήσουν ως έθνος και η έκταση ολόκληρης της Τουρκίας θα καταντήσει αχανής έρημος. Επτά ώρες θα περπατάς γιά να συναντήσεις εκεί άνθρωπο… (Στέφ. Παπαβασιλείου – Κουβουκλιώτης, Θεσσαλονίκη)

«Πότε θα πάρουμε την Πόλη Γιώργο;»

«Δεν ξέρω πάτερ», απάντησε ο λοχαγός.

«Θα την πάρουμε την Πόλη, Γιώργο, αλλά θα γίνει μεγάλος πόλεμος!

Και δε θα πάρουμε μόνο την Πόλη, Γιώργο, αλλά και όλα τα μέρη της Μ. Ασίας που μας ανήκαν, και μάλιστα από τον Εύξεινο Πόντο μέχρι την Σμύρνη. Όλα τα χαμένα μέρη μας, τις χαμένες Πατρίδες …

Κι ο πόλεμος, Γιώργο, θα αρχίσει από τα εξαμίλια.»

«Μη στενοχωριέστε», συνέχισε, «θα νικήσουμε, θα νικήσουμε τους Τούρκους. Η Κωνσταντινούπολη θα ξαναγίνει ελληνική. Θα ξαναλειτουργήσει η Αγία Σοφία.

Η Κωνσταντινούπολη θα ελευθερωθεί. Και μάλιστα με τη βοήθεια όχι μόνο των Ρώσων και των ιδικών μας δυνάμεων αλλά και ανθρώπων που κρύβονται πίσω από κάποια ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία βρίσκονται στην Αμερική! 

Αυτοί, για διαφόρους λόγους, θέλουν το διαμελισμό της Τουρκίας.» (Βαλίδης Σταύρος, Αντιστράτηγος ε.α . ΕΛ.ΑΣ, Θεολόγος, πρώην Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Όρους)

Οι Τούρκοι έχουν να πληρώσουν πολλά, από αυτά που έχουν κάνει. Αυτό το Έθνος θα καταστραφεί, διότι δεν προήλθε με την ευλογία του Θεού. Τα κόλλυβα τους τα έχουν στο ζωνάρι τους (δηλαδή πλησίασε το τέλος τους). Ο Άγιος Αρσένιος έλεγε πριν την Ανταλλαγή: ¨Την πατρίδα μας θα την χάσουμε, αλλά πάλι θα την βρούμ娻

Την δεύτερη φορά τον συνάντησα στο Μοναστήρι στη Σουρωτή, όπου πήγα να τον δω. Συζητήσαμε για εθνικά θέματα. Του είπα : ¨Πάτερ Παΐσιε, έχω την γνώμη ότι η Ελλάς θ΄αποκτήσει πάλι ότι απώλεσε: Βόρειο Ήπειρο, Μακεδονία των Σκοπίων, Ανατολική Ρωμυλία, Κωνσταντινούπολη, Μικρά Ασία¨.

Έτσι όπως ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι, μου λέει : ¨Έλα ,παιδί μου, να σε φιλήσω¨ . Σκύβω, με φιλάει και τον φιλάω κι εγώ στο μάγουλο. Μετά μου λέει: ¨Δεν ήθελα τίποτα άλλο. Να με κρατούσε ο Θεός ακόμα λίγα χρόνια στη ζωή, για να έβλεπα την Πατρίδα μου μεγαλωμένη. Θα μεγαλώσει, αλλά μην περιμένεις πόλεμο. Θα μεγαλώσει χωρίς να ματώση ελληνικό ρουθούνι!¨

Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994 ,τόμος 1,
 Σελ 287 ΜΑΡΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ , ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

Πηγές:

https://iconandlight.wordpress.com/2017/05/28/17796/

https://www.agiosgeorgioshaidarioy.gr/paisiosprofities.html

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments