Μόρφου: Να πεις του κόσμου να προσεύχεται και να γράψετε πάνω στα σπίτια σας «Χριστὸς μεθ’ ἡμῶν στήτω»

Και αν όλα τα χάσουμε να κρατήσουμε την πίστη μας και μέχρι του τέλους μας να ζητούμε από το Θεό να μας δώσει υπομονή. Δεν ξέρει κανείς το τέλος μας ποιο θα είναι.

Για το αύριο θα πρέπει να έχουμε υπομονή και πίστη. Για να μην ολιγοψυχήσουμε. Όταν ολιγοψυχούμε φεύγει η χάρης του Θεού και έρχεται ο φόβος και ο πειρασμός  

Με πήρε τηλέφωνο ένας άγιος παπάς από εκεί που έγιναν οι σεισμοί…

Δε μας έφταναν τα κακά που είχε η Ελλάδα και με αυτούς τους κυβερνώντες που μπλέξαμε και με τη σιωπή των δεσποτάδων που δε μας ενισχύουν και είπα να σε πάρω τηλέφωνο να μας σταυρώσεις και να προσευχηθείς να μας δώσει ο Θεός υπομονή και την πίστη των αγίων.

Την ώρα που μιλούσαμε έγινε μετασεισμός. Τι έλεγε νομίζετε ο παππάς, Κύριε ελέησον, Κύριε ελέησον τον κόσμο σου και εμάς. Για να τα βρει αυτά εκείνη την ώρα και να λάβει προστασία πρέπει όταν δεν έχει σεισμούς, πολέμους, πείνα αρρώστιες να γεμίσει τα αποθέματα της ψυχής του με υπομονή και πίστη. Καταλάβατε να γεμίσουμε τη ψυχή με προσευχή, με μετάνοια, με εξομολόγηση, με Θεία Κοινωνία.

Όταν ησύχασε έβαλε τα κλάματα και μου είπε δεσπότη μου είδες πως ζούμε. Και ντράπηκα εκείνη την ώρα. Και μου είπε κάτι ακόμα. Δεσπότη μου μια προσευχή. Και θυμήθηκα τότε τον αδελφό του αγίου Φιλουμένου, τον πάτερ Ελπίδιο.

Όταν έγινε ο σεισμός του 81 οι πολυκατοικίες ράγισαν. Όλες ο κόσμος τις εγκατέλειπε και πήγαινε στις πλατείες. Ο ανιψιός του πάτερ Ελπίδιος του είπε να κατέβει κάτω και εκείνος του απάντησε ότι θα συνεχίσει την προσευχή του και σε παρακαλώ να γράψεις στην πολυκατοικία αυτό που έλεγε ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος όταν έγιναν οι μεγάλοι σεισμοί της Αντιόχειας, ήταν παπάς ακόμα και είπε να γράψουν στους τοίχους «Χριστὸς μεθ’ ἡμῶν στήτω».

Ο Χριστός είναι μαζί μας σε διατάζω σπίτι μου να σταθείς. Όπου οι χριστιανοί πιστέψανε δεν ράγισε το σπίτι κανενός. Όπου τους κορόιδεψαν έπεσαν τα σπίτια τους.

Είπα στον παπά στη Λάρισα να πεις του κόσμου να προσεύχεται και να γράψετε πάνω στα σπίτια σας «Χριστὸς μεθ’ ἡμῶν στήτω» και θα δώσετε δύναμη στα ντουβάρια. Τι δύναμη θα τη δώσει όχι τα σίδερα και τα μπετά, η πίστη μας. Αυτή η πίστη την οικουμένη στήριξε.

Και έβαλε τα κλάματα ο παπάς και είπε είδες που είπα να σε πάρω τηλέφωνο, γιατί είπα ότι συναναστράφηκες με αγίους και κάτι θα σου είπαν για τους σεισμούς.

Σας τα λέω γιατί βλέπεται δεν ξέρεις τι φέρνει η επόμενη μέρα.

Για να μπορούμε να λέμε «Χριστὸς μεθ’ ἡμῶν στήτω»

Κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου στὸν πανηγυρικὸ Ἑσπερινὸ τῆς ἑορτῆς τῶν ἁγίων Σαράντα Μαρτύρων, ποὺ τελέσθηκε στὸ πανηγυρίζων ὁμώνυμο ἱερὸ ἐξωκκλήσι τῆς κοινότητος Λινοῦ τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου (8.3.2021).

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments