ΟΤΑΝ Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ… ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ

Με μεγάλη ικανοποίηση διάβασα σε δημοσίευση της ιστοσελίδας zougla gr (Δώρα σε ανήλικα προσφυγόπουλα μοίρασε ο Αλέξης Τσίπρας (zougla.gr)) ότι ο πρόεδρος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης κος Αλέξης Τσίπρας μοίρασε «δώρα στα παιδιά της Δομής Φιλοξενίας Ανήλικων Προσφύγων του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, στο Χαλάνδρι».

Σύμφωνα πάντα «με κομματικές πηγές, βρέθηκε νωρίς το πρωί στη δομή, συνομίλησε με τα παιδιά, μίλησε μαζί τους για την καθημερινότητά τους στην Ελλάδα, τα προβλήματα και τις τεράστιες δυσκολίες που έχουν αντιμετωπίσει από πολύ μικρή ηλικία στη ζωή τους, αλλά και για τα όνειρα και τις προσδοκίες τους για το μέλλον».

Πρόκειται για μία κίνηση που αναμφίβολα αποδεικνύει έμπρακτα την ευαισθησία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ , μια ευαισθησία που άλλωστε έχει επιδείξει και ο ελληνικός λαός, που περισυνέλλεγε για μήνες τους ναυαγούς και φρόντιζε τους ταλαιπωρημένους αυτούς ανθρώπους.

Επειδή, όμως, η ευαισθησία δεν μπορεί να είναι επιλεκτική (σαν την μνήμη), μήπως να επιδείκνυε ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κάποια μέριμνα και για τα παιδιά των υγειονομικών που έχουν «κατά παρέκκλιση» τεθεί σε αναστολή; Μήπως να συνομιλήσει μαζί τους, να τους ρωτήσει για την καθημερινότητά τους που άλλαξε με μία μονοκονδυλιά, να δείξει ενδιαφέρον για τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ; Μήπως να ζητήσει να μάθει για τα όνειρά τους; Αν ονειρεύονται ακόμα…

Κε Τσίπρα, και τα παιδιά των υγειονομικών που έχουν διωχθεί είναι παιδιά. Και αυτά μέχρι πρότινος ζούσαν μια φυσιολογική ζωή. Ήξεραν ότι η μαμά ή και ο μπαμπάς τους είναι στην δουλειά. Ότι μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιο και τις υποχρεώσεις τους. Και ξαφνικά βρέθηκαν «πρόσφυγες» μέσα στην πατρίδα τους. Να δέχονται βοήθεια από τους συνανθρώπους τους, για να τα βγάλουν πέρα.

Αυτή η «εκκωφαντική σιωπή» σας, κε Πρόεδρε, όσον αφορά τους μέχρι πρότινος ήρωες είναι ανεξήγητη. Ή μήπως εξηγείται;

ΠΑΠΑΖΑΝΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

Η Χώρα αντιμετωπίζει λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα. Αν θέλετε να βλέπετε τις δημοσιεύσεις ο μόνος ασφαλής τρόπος είναι η εγγραφή στο site. Είναι δωρεάν.

Πηγή: Μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στη σελίδα μας

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments