Η ταφόπλακα της Θεσσαλίας

Tου Στρατηγού εα Χρήστου Πουλιανίτη

Μετά από διαβούλευση λίγων ημερών, μόνο, για ένα ζήτημα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της σαρανταπληγιασμένης Θεσσαλίας, συστάθηκε με νόμο (Ν.5106/01 ΜΑΙΟΥ 24) ο Οργανισμός Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας (ΟΔΥΘ ΑΕ), ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου!

05/05/2024

Σκοπός επίσημος, η υλοποίηση των Σχεδίων Διαχείρισης Λεκάνης Απορροής Ποταμού (ούτε που ονοματίζουν τον Πηνειό), και κινδύνου πλημμύρας, του Στρατηγικού Σχεδίου Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας (της Ολλανδικής ιδιωτικής εταιρείας HVA?) Διαχείρισης Υδάτων, καθώς και η χορήγηση αδειών χρήσης ύδατος!

Σκοπός ανεπίσημος, η ιδιωτικοποίηση των Υδάτων της Θεσσαλίας, η καθολική διαχείριση των κονδυλίων αντιπλημμυρικής προστασίας και ο εγκλωβισμός της παραγωγικής ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας σε ιδιωτικά (ξένα;) συμφέροντα, χωρίς καν δυνατότητα αντιλόγου, ούτε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας!

Θα επισημάνω μερικά καίρια σημεία, για πρακτικούς λόγους.

– Η ιδιωτική Ολλανδική εταιρεία HVA (Εμπορική Εταιρεία του Άμστερνταμ), ενώ στην Ολλανδία η αντίστοιχη είναι κρατική, παρουσίασε ένα master plan, βασιζόμενη στην εμπειρία της (άγριας) εκμετάλλευσης πρώην αποικιών της Ολλανδίας, σηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων. Αυτό θα υλοποιήσει ο ΟΔΥΘ;

– Εταιρεία Ιδιωτικού Δικαίου, με πολυμελές Διοικητικό Συμβούλιο, διορισμένο από την κυβέρνηση της ΝΔ, με εξωφρενικές αμοιβές (Golden Boys), που θα επιζητά αύξηση εσόδων από τους κατεστραμένους αγρότες και κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας, ώστε να λάβει και bonus ,γίνεται?

Και όμως! Ξεκάθαρα, 13 μέλη το Διοικητικό Συμβούλιο, 8 διορίζει η κυβέρνηση, 2 η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, 2 η Περιφέρεια και 1 το γεωτεχνικό επιμελητήριο ή συνεταιρισμοί (διορίζει ο ΥπουργόςΑγρ Ανάπτυξης).

Για ΑΣΕΠ και προκήρυξη θέσεων ούτε για αστείο. Υπάρχει και καλύτερο! Οι “κεφαλές” Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος, Αναπληρωτής, δεν απαιτείται να έχουν πτυχίο ανώτατης σχολής (προφανώς η κομματική ιδιότητα αρκεί), όμως απαιτείται για τα μέλη!

Ακόμα καλύτερο, οι αμοιβές! Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος, 75% των αποδοχών του Προέδρου του Αρείου Πάγου συν τα επιδόματα! Διευθύνων Σύμβουλος και Αναπληρωτής, 85% αντίστοιχα .

Τι να πούμε τώρα σε γιατρούς, νοσηλευτές, εκπαιδευτικούς κλπ, που έχουν λειώσει παντελόνια στα θρανία και έχουν μεταναστεύσει …

Να μην ξεχάσω, τα απλά μέλη αμείβονται με αποδοχές Γενικού Γραμματέα Υπουργείου (αδικία δηλαδή!).

Υπάρχουν δυστυχώς και άλλα “νόστιμα”, όπως:

Το ΔΣ αξιολογεί μόνο του τον εαυτό του!

Ο ΟΔΥΘ απαλλάσσεται από κάθε δημοτικό κλπ φόρο, απολαύει όλων των δικονομικών και άλλων προνομίων και ατελειών του δημοσίου.

Τα μέλη του ΔΣ δεν υπέχουν ατομική ευθύνη έναντι τρίτων κλπ

– Τέλος, έσοδα του ΟΔΥΘ προβλέπονται από: Αμοιβές για υπηρεσίες που προσφέρει, ετήσια επιχορήγηση από κρατικό προϋπολογισμό (για ξεκάρφωμα το βάλανε), προγράμματα ΕΕ και Διεθνών Οργανισμών (σκούπα όλα δηλαδή), εκμετάλλευση περιουσίας του (τα νερά ήδη έγιναν περιουσία του), ανταποδοτικές εισφορές, πρόστιμα, τέλη, συμφωνίες με φυσικά και νομικά πρόσωπα του Ιδιωτικού τομέα (νομίζω το τερματίσανε αγαπητοί συμπατριώτες).

Τι μέλλει γενέσθαι;

Πρόκειται αναμφίβολα για την ταφόπλακα της Θεσσαλίας.

Ελπίζω η Περιφέρεια να αντιληφθεί πως το τρένο της ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας την προσπέρασε ήδη, παρά το ότι δεν έχει αποκατασταθεί ακόμα το σιδηροδρομικό δίκτυο και να πράξει ανάλογα!

Η Χώρα αντιμετωπίζει λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα. Αν θέλετε να βλέπετε τις δημοσιεύσεις ο μόνος ασφαλής τρόπος είναι η εγγραφή στο site. Είναι δωρεάν.

Πηγή: https://trikkipress.gr/%ce%b7-%cf%84%ce%b1%cf%86%cf%8c%cf%80%ce%bb%ce%b1%ce%ba%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b8%ce%b5%cf%83%cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%b2%ce%b1%cf%81%cf%85%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%84/

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments