Η μονή της Χώρας με τα περίφημα ψηφιδωτά τζαμί και η προφητεία της Αγίας Παρασκευής της Επιβατινής για το τέλος του Σουλτάνου

05/08/2024

Η μονή της Χώρας στην Πόλη με τα περίφημα ψηφιδωτά τζαμί και η προφητεία της Αγίας Παρασκευής της Επιβατινής για το τέλος του Σουλτάνου! Τα έβαλε με τη Χώρα των Ζώντων και διαγράφεται από τη Βίβλο της Ζωής δια παντός.. Έκανε ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα προς εκπλήρωση της προφητείας ότι μια Αποκαλυπτική δύναμη θα πλήξει το Σουλτάνο!!!

Τη λειτουργία ως τζαμί της Μονής της Χώρας, του περικαλλούς βυζαντινού ναού της Κωνσταντινούπολης, εγκαινίασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ειδική τελετή στην οποία συνδέθηκε απ’ ευθείας από το προεδρικό μέγαρο μέσω τηλεδιάσκεψης.Tα ψηφιδωτά στους τοίχους στον χώρο της προσευχής καλύφθηκαν. Μετά την Αγιά Σοφιά μίανε και τη Μονή της Χώρας ..Ήχησε ο μουεζίνης..

Πρόκειται για το μνημείο με τα πλέον περίτεχνα βυζαντινά ψηφιδωτά που διασώζεται στην Κωνσταντινούπολη, μαζί με την Αγία Σοφία και τη Μονή της Παμμακάριστου, η οποία επίσης λειτουργεί ως τζαμί.

……..

«Βλέπω αυτή τη σημαντική τελετή σήμερα ως μια ακόμα ένδειξη της ευαισθησίας που επιδεικνύουμε όσον αφορά την προστασία της κληρονομιάς» συνέχισε ο Ταγίπ Ερντογάν ( την πλαστογράφηση της ιστορίας την αλλοίωση του μνημείου την αποκαλεί προστασία) , ενώ όταν ήρθε η σειρά στη Μονή της Χώρας έδωσε τον λόγο στον επαρχιακό μουφτή της Κωνσταντινούπολης, Σαφί Αρπάγκιους, ο οποίος ανέφερε: «Κύριε πρόεδρε, έπειτα από 79 χρόνια, αναστηλώνεται και ξανανοίγει για τους πιστούς από τη Γενική Διεύθυνση Βακουφίων. Το “Καριγέ” μετατράπηκε σε μουσείο 79-80 χρόνια μετά το τέμενος της Αγίας Σοφίας. Ήταν ένα μέρος που εχρησιμοποιείτο ως τζαμί προηγουμένως. Αυτό το τζαμί, που έγινε μουσείο μετά το 1947, ανακαινίστηκε και επισκευάστηκε με τις προσπάθειες και την υποστήριξη των ιδρυμάτων μας και σήμερα, με τη βοήθεια του Θεού, θα αποδοθεί ξανά για προσευχή και θα υποδεχτεί τους πιστούς στην Κωνσταντινούπολη».

Στο σημείο αυτό ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε το πρόσταγμα για να κοπεί η κορδέλα των εγαινίων: «Έχεις το ψαλίδι στα χέρια σου και την κορδέλα μπροστά σου. Όλοι μαζί να πούμε “εις το όνομα του Κυρίου” (για Αλλάχ μπισμιλάχ) και να κόψουμε την κορδέλα. Με το καλό»!

Το τζαμί θα λειτουργεί στο πρότυπο της Αγίας Σοφίας. Tα ψηφιδωτά στους τοίχους στον χώρο της προσευχής καλύφθηκαν, ενώ καθορίστηκε περιοχή που θα την επισκέπτονται οι τουρίστες με ξεναγό.

Η εκκλησία του Αγίου Σωτήρος εν τη Χώρα, αφιερωμένη στο Χριστό που είναι ”η Χώρα των Ζώντων” το καθολικό του πάλαι ποτέ μοναστικού συγκροτήματος, χρονολογείται από τον 6ο μ.Χ. αιώνα, ενώ τα μοναδικά ψηφιδωτά και νωπογραφίες της φιλοτεχνήθηκαν τον 14ο αιώνα, από το 1305 έως το 1320, επί βασιλείας Παλαιολόγων.

Η Μονή της Χώρας μετατράπηκε σε τζαμί το 1511, 58 χρόνια μετά την ‘Αλωση της Πόλης, και με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Τουρκίας το 1945 έγινε μουσείο. Μετά την απόφαση αυτή ειδικοί από τις Ηνωμένες Πολιτείες εκτέλεσαν ένα τεράστιο έργο αποκατάστασης και συντήρησης των ψηφιδωτών και νωπογραφιών, ξηλώνοντας τους σοβάδες που τα κάλυπταν. Οι εργασίες ξεκίνησαν το 1948 και ολοκληρώθηκαν δέκα χρόνια αργότερα το 1958. Το 2019 το Συμβούλιο της Επικρατείας (Danistay) της Τουρκίας ακύρωσε την απόφαση του 1945 και ένα χρόνο αργότερα, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι το μνημείο θα λειτουργήσει και πάλι ως τζαμί.

Αντιδράσεις από το ελληνικό ΥΠΕΞ για τη Μονή της Χώρας

Ανακοίνωση για την λειτουργία της Μονής της Χώρας ως τζαμί εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, χαρακτηρίζοντας την σχετική απόφαση των τουρκικών Αρχών «πρόκληση για τη διεθνή κοινότητα» .

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει:

«H απόφαση των Τουρκικών Αρχών για την έναρξη της λειτουργίας της Μονής της Χώρας ως μουσουλμανικού τεμένους συνιστά πρόκληση  για τη διεθνή κοινότητα καθώς αλλοιώνει και προσβάλλει τον χαρακτήρα της ως μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO ανήκον στην ανθρωπότητα».

Η διατήρηση του οικουμενικού χαρακτήρα μνημείων και η τήρηση των διεθνών προτύπων προστασίας της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς αποτελεί σαφή διεθνή υποχρέωση που δεσμεύει όλα τα κράτη», καταλήγει το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Πολύ πετυχημένος και ο Βαρθολομαίος παραδίδει την Αγιά Σοφιά τζαμί και τη Μονή της Χώρας τζαμί ….. !! Γκρεμίστηκε ο ουρανός στην Πόλη δεν ιδρώνει τ’ αυτί του ; και επίσης παραδίδει διαιρεμένη Ορθοδοξία με Σχίσμα με Ρωσία!!

Προφητεία Αγίας Παρασκευής της Επιβατινής (2019) όταν μια ουράνια Αποκαλυπτική Δύναμη επιτίθεται στο Σουλτάνο!!

Σερνόταν στο έδαφος σε οδό που οδηγούσε σε ναό,μονή κάπου σ΄ένα καταπράσινο μέρος. Φορούσε τη μαντήλα της και κρατούσε και στα 2 χέρια από μια εικόνα της όπως είναι ζωγραφισμένη…Πρότεινε τις εικόνες στους περαστικούς που διέσχιζαν την οδό κι αυτή ανάμεσα τους να σέρνεται με δυσκολία……Την μια εικόνα κάνει να την δώσει σ΄έναν περαστικό αλλά την τραβά πίσω και λέει

-όχι εσύ πάρε την εσύ..και την δίνει σ΄έναν άλλον διερχόμενο.

Αυτός την παίρνει κοιτάει την εικόνα αλλά λείπουν τα διακριτικά του ονόματος της Αγίας. Είναι αγιογραφημένη με φωτοστέφανο αλλά λείπει τ΄όνομα ποια αγία είναι. Ακούει ότι είναι η Πέτκα η γυναικεία ασκητική φιγούρα που σέρνεται στο έδαφος και μοιράζει τις εικόνες χωρίς όνομα .. που τελικά ήταν Αυτή….

Με το που παίρνει την εικόνα κοιτάει στον ουρανό και τότε αυτός γίνεται σαν οθόνη αρχίζει και γεμίζει μορφές και σύμβολα, παραστάσεις ο ουράνιος θόλος….Φεύγει το παραπέτασμα και γίνεται αποκαλυπτικός…. Πόλεμος των ουράνιων δυνάμεων σαν τους ιππότες της αποκαλύψεως από την μια κατά ενός ηγέτη που είναι στ΄ανατολικά και φέρει τουρμπάνι Σουλτάνου γίνεται τιτανομαχία αποκαλυπτική……Είναι σίγουρο ότι θα νικήσουν οι δυνάμεις που θα έχουν την υποστήριξη του Τριαδικού Θεού…Ο ουρανός αποκάλυπτε τα μυστικά του αλλά η αναξιότητά του δεν του επέτρεψε να δει περαιτέρω…..και η ασθενική μνήμη του όπως και η ενδεχόμενή αμέλεια του, λόγω της ταπεινότητάς του δεν του επέτρεψε να διασώσει κι άλλα στοιχεία…..

Δεν ήξερε ποιά ήταν η αγία που του έκανε τις αποκαλύψεις….όλα αυτά συνέβησαν στο τέλος του 2019…. Δεν πέρασε από το μυαλό του Έλληνα μοναχού ότι η Πέτκα ήταν η Παρασκευή η Αγία Παρασκευή η Επιβατινή……Δεν πήγε ο νους του γιατί το όνομα ήταν ξενικό ..δεν τη γνώριζε.. ήξερε τόσους Αγίους κι Αγίες αλλά το Πέτκα δεν του έλεγε τίποτα…Ήξερε την Αγ. Παρασκευή την Επιβατινή αλλά δεν μπόρεσε να την συσχετίσει με αυτή την Πέτκα που του φανερώθηκε….Τώρα 5 μήνες μετά τυχαία του αποκαλύφθηκε ότι η Πέτκα ήταν αυτή……..Ο βασανισμός της ήταν η άσκησή της, η πηγή της χάριτος….

Το ότι η αγία σερνόταν στο έδαφος ίσως υποδήλωνε πως το κακό θα βρει το Σουλτάνο από το έδαφος!!!!!

Πρωτοδημοσιεύθηκε 26/11/2019 στο dimpenews.com

Η Χώρα αντιμετωπίζει λογοκρισία στα κοινωνικά δίκτυα. Αν θέλετε να βλέπετε τις δημοσιεύσεις ο μόνος ασφαλής τρόπος είναι η εγγραφή στο site. Είναι δωρεάν.

Πηγή:

https://dimpenews.com/2024/05/07/%ce%b7-%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%ae-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b1%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%af%cf%86%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%cf%88%ce%b7%cf%86%ce%b9%ce%b4%cf%89%cf%84/

https://dimpenews.com/2023/02/07/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B7%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CE%B1/ 

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments