Τι δρομολογήθηκε στις Πρέσπες για τα βόρεια σύνορα της Ελλάδος τα επόμενα χρόνια

ΘΕΩΡΗΣΑ σκόπιμο την συγκεκριμένη στιγμή που η Αριστερά «γλεντοκοπάει και θριαμβολογεί» για την περίφημη υποταγή της στο Βερολίνο, η δε Δεξιά δεν γνωρίζει τι ποιεί η αριστερή της πλευρά, να αναλύσουμε με έναν άλλον τρόπο τι «δρομολογήθηκε» στις Πρέσπες για τα Βόρεια σύνορά μας τα επόμενα χρόνια.

ΠΡΩΤΟΝ: Με την υπογραφή αυτής της συμφωνίας άνευ όρων υπό των Ελλήνων πολιτικών αλλάζουν άρδην όλες οι ισορροπίες που είχαμε ως σήμερα, ακόμα και η ιστορία του Βορείου Ελληνισμού. Όπως αποδεικνύεται από το αποτέλεσμα, μάλλον την σημερινή Κυβέρνηση και όχι μόνον, προώθησαν στην εξουσία τα κέντρα εκείνα που διαμορφώνουν την  πολιτική στα Βαλκάνια την μετασοβιετική εποχή, με το ελληνικό πολιτικό σύστημα να είναι ανίκανο να αντισταθεί.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ : Ότι δεν επετεύχθη το 1946-1949 με τα όπλα το επέτυχαν εν μέρει (το μέλλον θα δείξει αν κατορθώσουν οι κύκλοι αυτοί να ολοκληρωθεί όλος ο σχεδιασμός τους) με τους κονδυλοφόρους, οι απόγονοι και επίγονοι των ανταρτών της περιόδου εκείνης. Η φράση του Αρχία του Θηβαίου «ες αύριον τα σπουδαία» είναι πλέον επίκαιρη όσο ποτέ. Νομίζω ότι δεν έχομε την πολυτέλεια του χρόνου αλλά και της λογικής κυρίως να ασχολούμεθα με το εάν αυτή η συμφωνία περιλαμβάνει κάποια θετικά στοιχεί για την Ελλάδα. Τα σοφίσματα, τα δικολαβικά τερτίπια, και η θορυβώδης προπαγάνδα ότι μάς επικρότησαν και μάς υποστήριξαν οι ισχυρές δυνάμεις και τα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα, δεν πρόκειται να αποτρέψουν τα δεινά που θα προκύψουν στο άμεσο και απώτερο μέλλον από αυτήν την ανοησία ασπόνδυλων, καιροσκόπων και ομήρων διεθνιστικών ιδεοληψιών, πολιτικών.

ΤΡΙΤΟΝ: Το κράτος αυτό πολύ γρήγορα θα αποδειχθεί ότι θα είναι ο χειρότερος αντίπαλος και εχθρός των ελληνικών συμφερόντων εντός της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ υποχείριο της Τουρκίας, Βουλγαρίας και Αλβανίας. Το δικαίωμα του VETO που αποκτά πλέον θα το χρησιμοποιούν κατά το δοκούν όλες οι αντίπαλες των Ελλήνων δυνάμεις, άλλοτε με απειλές μέσω των μειονοτήτων, άλλοτε με χρηματισμούς και άλλων μορφών εξαγορές και άλλοτε το ίδιο εκβιάζοντας την χώρα μας.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Θα λειτουργεί ως θυγατρική εταιρεία των Αλβανών και των Βουλγάρων αφού εκ των πραγμάτων το 35% του πληθυσμού του είναι Αλβανοί, το 40% Βούλγαροι, το 5% Τούρκοι, το 7% Γύφτοι, το 3% Σέρβοι, το 10% ξεχασμένοι Έλληνες (βλαχόφωνοι) που καμία συμφωνία δεν τους αναφέρει πουθενά, με την Ελλάδα μάλιστα να αδιαφορεί γι’ αυτούς προκλητικά.

ΠΕΜΠΤΟΝ: Η «επιτυχία» της συμφωνίας είναι αποτέλεσμα της συνθέσεως του πληθυσμού του. Με την προτροπή, όχι απλά με την συγκατάθεση των Τιράνων, της Σόφιας και της Αγκυρας, οι οποίες και την σχεδίασαν βέβαια, «υποχρεώθηκαν» οι «Σκοπιανοί» να «υποκύψουν» δήθεν για να επιτύχουν αυτές οι εχθρικές χώρες εις βάρος της Ελλάδος ό,τι δεν πέτυχαν τα προηγούμενα εκατό χρόνια.

ΕΚΤΟΝ: Από που προκύπτει ότι αυτή η χώρα, Βόρεια Μακεδονία πλέον, θα είναι φιλική και σύμμαχος την Ελλάδος στο μέλλον; Ποία είναι τα στοιχεί εκείνα που αξιολόγησαν οι προοδευτικοί επαΐοντες της Αριστεράς και παραχώρησαν άνευ όρων βασικά εθνικά συμφέροντα;  Είναι δυνατόν αυτοί που επί δέκα και πλέον αιώνες επιδιώκουν να μας διώξουν από τα σπίτια μας να γίνουν σε μία νύκτα φίλοι και συνεργάτες μας επειδή θα ενταχθούν στους ίδιους οργανισμούς πού ανήκουμε και εμείς;

ΕΒΔΟΜΟΝ: Από πού προκύπτει ότι έχουν παραιτηθεί από τις διεκδικήσεις ιστορικές και εδαφικές κατά του Ελληνικού κράτους; Ποίοι επέβαλαν να επανέλθει σε ισχύ επί τα χείρω μάλιστα η συμφωνία του Πάγκαλου με την Νοτιοσλαβία του 1925 για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης;

ΟΓΔΟΟΝ: Στρατηγικά η Ελλάδα απώλεσε την ισχυρότερη εθνική και πολιτική θέση που είχε ως σήμερα έναντι των Βορείων γειτόνων της, δηλαδή ότι η δημιουργία αυτού του κράτος και η ομαλή επιβίωσή του, εξαρτάται από την ασφάλεια του Ελληνικού κράτους. Βέβαια ο ανόητος ανοήτως πράττει. Ο ξένος παράγων εκμεταλλευόμενος διάφορα αριστερά κατάλοιπα της Σοβιετικής Εποχής που διψούσαν για εξουσία, τους την παραχώρησαν διότι «μόνον αυτοί» θα μπορούσαν να υπογράψουν αυτό το σύμφωνο.

ΕΝΑΤΟΝ: Κανένας δεν ενθυμείται τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τις χρηματοδοτήσεις και λοιπές επιδοτήσεις Ελληνικών κομμάτων προς τα αδελφά κόμματα της Αλβανίας και της Βουλγαρίας που δημιουργήθηκαν μετά την πτώση του Σοβιετισμού. Με τα χρήματα της Ελλάδος (οικονομική βοήθεια, μετανάστες) επιτέθηκαν και επιτίθενται με λυσσώδη τρόπο κατά κάθε μορφής ελληνικής δράσεως στις χώρες τους αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.

ΔΕΚΑΤΟΝ: Σύμφωνα με ποίους νόμους του Ελληνικού κράτους και με ποίες κυβερνητικές διαδικασίες παρέστη και υπέγραψε αυτήν την διακρατική συμφωνία ο εκπρόσωπος και διαπραγματευτής του ΟΗΕ; Αναφέρεται πουθενά ότι ο ΟΗΕ είναι εγγυητής εκτέλεσης αυτής της διακρατικής συμφωνίας; Από πότε υπογράφουν διακρατικές συμφωνίες οι διαπραγματευτές του ΟΗΕ; Οι εκπρόσωποι της Ε. Ε. και του ΝΑΤΟ υπό ποία ιδιότητα παρευρίσκοντο στην περιβόητη τελετή; Ως εγγυητές, ως τοποτηρητές, ως εντολείς, ή ως προϊστάμενοι της Ελληνικής Κυβέρνησης; Κανένας δεν έχει την τόλμη να μας απαντήσει.

ΕΝΔΕΚΑΤΟΝ: Το πρόβλημα της Ελλάδος δεν ήταν ούτε είναι πόσες χώρες το αναγνώρισαν και πόσες απομένουν ακόμα. Αυτές οι αιτιάσεις αφορούν τους ηλίθιους. Η Ελλάδα μετά το 1922 ποτέ δεν είχε περιθώρια να κάνει έντιμες συμφωνίες με τους γειτόνους της και όλοι διεκδικούν εις βάρος της τα πάντα. Οποτε επιχείρησε να κάνει έντιμο συμβιβασμό έχασε και διασύρθηκε. Μεγαλύτερες απώλειες και διασυρμοί θα προκύψουν από αυτήν την αναίσχυντη «συμφωνία». Ενας είναι ο δρόμος για να είσαι ελεύθερος. Το φαγητό που μαγειρεύεις να είναι δικό σου έστω και εάν είναι φτωχικό ή ελάχιστο. Αυτοί οι οποίοι μας διοικούν πάντοτε έτρωγαν από… ξένα κόλλυβα! Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, δεν έχουν την δυνατότητα να αντισταθούν, να πολεμήσουν, αλλά και να πάνε σπίτι τους εάν δεν μπορούν. Άλλοι είναι λαλίστατοι, αγενείς, εγωιστές και αλαζόνες. Αλλοι είναι σιωπηλοί  και απόμακροι προσπαθώντας να αντιγράψουν την Πυθία. Η πολυλογία εκφράζει άγνοια και θράσος. Η σιωπή εκφράζει καιροσκοπισμό και φόβο. Και οι δύο αυτές ομάδες τρώνε και πίνουν από το υποθηκευμένο σαρκίο του δύστυχου Ελληνα εναλλασσόμενοι στην εξουσία από τον ξένο παράγοντα. Γενναιότητα και πατριωτισμό δεν έχει κανένας. Όταν ο Ανταλκίδας, βασιλεύς της Σπάρτης διαπίστωσε τι μεγάλο κακό έκανε στους Ελληνες υπογράφοντας την Ανταλκίδειο Ειρήνη (386 π.Χ.) με τους Πέρσες, καταδίκασε τον εαυτό του εις τον από  ασιτία θάνατο! Κατά αυτόν τον τρόπον πράττουν οι έχοντες εθνική συνείδηση έστω και εκ των υστέρων. Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη πλέον από παχύσαρκα πτυχία απλωμένα στις ξαπλώστρες και τα κότερα της Μυκόνου! Εχει ανάγκη από πεπαιδευμένους και λιτοδίαιτους πατριώτες.

Το Μακεδονικό Ζήτημα την μετασοβιετική εποχή, Του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΣΟΥΡΑ, Κυπαρισσία

Πηγή: http://foninews.gr/2018/06/21/το-μακεδονικό-ζήτημα-την-μετασοβιετι/

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments