Μίκι Ρουρκ και Αλεξάντερ Πετρόφ έρχονται στην Ελλάδα για τα γυρίσματα της ταινίας «Ο Άνθρωπος του Θεού»

Το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, οι διεθνείς κινηματογραφικοί αστέρες Μίκι Ρουρκ και Αλεξάντρ Πετρόφ, έρχονται στην Ελλάδα για να συμμετάσχουν στον δεύτερο κύκλο γυρισμάτων της ταινίας «Ο Άνθρωπος του Θεού» (Man of God) της Ελένα Πόποβιτς, που αφηγείται την γεμάτη δοκιμασίες ζωή του Αγίου Νεκταρίου, υπενθυμίζοντάς μας την αξία που έχει το «φως» και η συνεχής αναζήτησή του.

Τα νέα απαιτητικά γυρίσματα θα ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται λόγω της πανδημίας, με τον Mickey Rourke και τον Alexander Petrov να αδημονούν να φθάσουν στη χώρα μας και να ακούσουν το πρώτο «Action» από τη δημιουργό της περιπετειώδους βιογραφίας, Yelena Popovic, η οποία πορεύεται δημιουργικά με την πεποίθηση πως «Ο αγώνας είναι υπόθεση όλων μας. Η μεγαλύτερη νίκη είναι αυτή που επιτυγχάνουμε μέσα μας»

Λίγα λόγια για την ταινία

Η δημοτικότητα του Αγίου Νεκτάριου τότε Μητροπολίτη Πενταπόλεως, προκαλεί τη ζήλια των κληρικών στην Αλεξάνδρεια. Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αιγύπτου, μέρος του κλήρου τον δυσφημίζει με αποτέλεσμα να εκδιωχθεί από την Αίγυπτο. Στην Αθήνα πια, χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική γίνεται ξακουστός και κοσμαγάπητος και την ίδια εποχή επιδίδεται σε σπουδαίο συγγραφικό έργο.

Ο φόρτος εργασίας, όμως, τον καταπονεί και αποφασίζει να αποσυρθεί στην Αίγινα, όπου ξαναχτίζει ένα ερειπωμένο μοναστήρι με τα ίδια του τα χέρια, το οποίο χάρη στη φήμη του, μεγαλώνει. Η Μονή, όμως, δεν αναγνωρίζεται ποτέ, ενώ ο Άγιος Νεκτάριος κατηγορείται άδικα για ανηθικότητα. Στο Αρεταίειο νοσοκομείο, λίγο πριν το τέλος του, θα κάνει το τελευταίο του θαύμα.

Η ταινία προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 3 Δεκεμβρίου 2020

Η ταινία είναι μια παραγωγή της Simeon Entertainment και της View Master Films, σε συνεργασία με την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου, το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος Ο Γραικός και το Eurogroup Ltd, με την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής της Deep Dream, της Ingenuity-FO και του ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας)

Η Γελένα Πόποβιτς, μοντέλο, ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος με αρκετά χρόνια επαγγελματικής πορείας στο Λος Άντζελες, κατάγεται από τη Σερβία, και με βαθιά πίστη στην χριστιανική ορθοδοξία αποφάσισε να γυρίσει μια ταινία για τον Άγιο Νεκτάριο λόγω μιας προσωπικής ιστορίας που είχε σχέση με τον θάνατο του πατέρα της και που την έκανε να ανακαλύψει τυχαία ένα βιβλίο σε μοναστήρι στο Βελιγράδι για τη ζωή του προστάτη της Αίγινας.

«Διάβασα το βιβλίο στην πτήση Βελιγράδι-Λος Άντζελες και η ιστορία του με άγγιξε σε προσωπικό επίπεδο. Αισθάνθηκα ότι θα μπορούσα να επικοινωνήσω το μήνυμα του βιβλίου με το κοινό» μας εξηγεί η Γελένα Πόποβιτς.  

«Στο Χόλιγουντ γίνονται θρησκευτικές ταινίες που απευθύνονται στους Ευαγγελιστές και έχουν απήχηση σε σημείο που εταιρείες όπως η Sony και η Fox χρηματοδοτούν ειδικά τμήματα για την παραγωγή τους. Οι ταινίες αυτές πάσχουν στο κομμάτι της δυναμικής των χαρακτήρων, με αποτέλεσμα να μην αφορούν το κοινό πέραν των Ευαγγελιστών. Ηθικολογούν επίσης, και απομονώνουν όσους έχουν αντίθετη άποψη με αυτή που προβάλλουν» συνεχίζει η σκηνοθέτις, εξηγώντας την απόφασή της να κάνει μια θρησκευτική ταινία στην εποχή μας. «Στην αντίθετη όχθη είναι οι ταινίες ευρείας αποδοχής που εκφράζουν ακραίες απόψεις κατά της εκκλησίας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία ταινία με μετριοπαθή άποψη πάνω σε ζητήματα χριστιανικής πίστης. Διαβάζοντας τον βίο του Αγίου Νεκταρίου, ο οποίος διώχθηκε μέσα στην εκκλησία κι ας ήταν ένας άνθρωπος του θεού, σκέφτηκα ότι στην ιστορία του υπήρχαν στοιχεία που θα μπορούσαν να δώσουν μια αληθινή ιστορία για όλους, όχι μόνο για τους πιστούς χριστιανούς» σημειώνει η Γελένα Πόποβιτς.

Η ουσία της ταινίας, κατά τη δημιουργό, είναι «ο αγώνας του Αγίου Νεκταρίου κατά της αδικίας, κατά του κακού μέσα στον θεσμό της εκκλησίας», ένα θέμα διαχρονικά επίκαιρο. «Μια ιστορία για την ακόρεστη δίψα της εξουσίας και τα καταστροφικά της αποτελέσματα» τονίζει.

Η ταινία θα γυριστεί στα αγγλικά γιατί απευθύνεται σε ευρύ κοινό μέσω της διεθνής της διανομής, ενώ η  Πόποβιτς κατέληξε στον Άρη Σερβετάλη για τον πρώτο ρόλο μέσω του διευθυντή φωτογραφίας Θύμιου Μπακατάκη, συνεργάτη του Γιώργου Λάνθιμου. «Ο Άρης είναι ιδιαίτερα ταπεινός σαν άνθρωπος, ήθελε να κάνει την ταινία ούτως ή άλλως κι ας μην έπαιζε τον πρώτο ρόλο. Γνωρίζοντας τον και λόγω της πραότητας και της ποιότητας της εμφάνισής του, κατάλαβα ότι ήταν ο ιδανικός» σημειώνει η ίδια.

Ο Μίκι Ρουκ υποδύεται έναν παράλυτο που θεραπεύεται από τον Άγιο Νεκτάριο και όσο κι αν ακούγεται παράταιρη η συμμετοχή του στην ταινία, η σκηνοθέτις την υποστηρίζει με μία ενδιαφέρουσα ιστορία.

«Πολλοί εκπλήσσονται ή δυσανασχετούν όταν ακούν το όνομα του Μίκι Ρουρκ. Άσχετα από το πώς εξελίχθηκε η καριέρα του, είναι εξαιρετικός ηθοποιός – κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό» εξηγεί η Γελένα Πόποβιτς. «Δεν είμαστε φίλοι όμως τον έχω συναντήσει αρκετές φορές στο Λος Άντζελες. Με είχε εντυπωσιάσει στην ‘’Υπόσχεση’’ του Σον Πεν, πολύ πριν παίξει στον ‘’Παλαιστή’’. Είχε μόνο μία μικρή σκηνή στον ρόλο ενός πατέρα σε ψυχιατρική κλινική, του οποίου η κόρη έχει εξαφανιστεί. Η σκηνή σου ξερίζωνε την καρδιά. Φυσικά όλοι γνωρίζαμε ότι ο Μίκι μπορεί να το κάνει αυτό, όμως ο αντίκτυπος της σκηνής αντανακλούσε το βάθος του ταλέντου του και μου εντυπώθηκε. Όταν τον ρώτησα γι’ αυτό, μου αποκάλυψε ότι σε εκείνη τη σκηνή κρύβονταν περισσότερα προσωπικά στοιχεία από ότι θα μπορούσε να φανταστεί κανείς. Γράφοντας, λοιπόν, το σενάριο, αυτός που σκέφτηκα για τον ρόλο του παράλυτου άνδρα σε μια ολιγόλεπτη σκηνή που απαιτεί όμως κότσια για να κάνει τους θεατές να ταυτιστούν μαζί του, ήταν ο Μίκι.»

Ο Μίκι Ρουρκ είναι πιστός καθολικός, προσεύχεται στο ροζάριο καθημερινά στην εκκλησία. Σε μία συνέντευξη του έχει παραδεχτεί ότι η θρησκεία τον έσωσε από το να δώσει τέλος στη ζωή του. «Είναι ελάχιστα τα στοιχεία που τραβούν την προσοχή του σε ένα σενάριο –  συνήθως σχετίζονται με το βάσανο της ψυχής και την αγιοσύνη. Όταν διάβασε το δικό μου, είπε ότι του άρεσε και ότι θα το έκανε – μπορούσε να ταυτιστεί με τον ρόλο. Ξέρω ότι πολλοί που δεν γνωρίζουν τον χαρακτήρα του Μίκι εκπλήσσονται με την ιδέα να παίξει στην ταινία. Κι όμως είναι ο καταλληλότερος» λέει με νόημα η Γελένα Πόποβιτς.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης ο Άρης Σερβετάλης και ο Ρώσος super star Αλεξάντερ Ποπόφ που επίσης θα έρθει για γυρίσματα, ενώ πολλοί Ελληνες ηθοποιοί κρατούν επίσης ρόλους. Οι Χρήστος Λούλης, Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Νικήτας Τσακίρογλου, Γιάννης Στάνκογλου, Τάνια Τρύπη, Μαρθίλια Σβάρνα, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Γιάννης Αναστασάκης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Βασίλη Κουκαλάνι, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μιχάλης Μητρούσης, Κίττυ Παιταζόγλου, Μιχάλης Οικονόμου είναι ορισμένοι από αυτούς.

Πηγές:

https://www.in.gr/2020/09/03/life/o-anthropos-tou-theou-miki-rourk-kai-aleksanter-petrof-erxontai-stin-ellada/

https://www.tovima.gr/2020/09/03/culture/o-miki-rourk-stin-ellada/

https://www.skai.gr/index.php/news/entertainment/ellada-gyrismata-tainias-diethnous-paragogis-ellines-miki-rourk

https://www.ethnos.gr/politismos/sinema/109364_oi-star-poliorkoyn-tin-ellada-miki-royrk-alexanter-petrof-kai-serbetalis

προηγούμενο
επόμενο

Facebook Comments